REHABILITERING: Slik ser arkitektene for seg at NLAs nye storstue i Kanalveien 90 kan bli. ILLUSTRASJON: MAD ARKITEKTER

NLA blir teknologi-pioner i Kanalveien

I 2023 skal NLA Høgskolen flytte inn i NRKs tidligere lokaler i Kanalveien 90. Før den tid skal bygningsmassen gjennom en total rehabilitering frem mot målsetningen om å bygge et av Norges smarteste og mest heldigitale bygg. 

For å lykkes med dette har NLA inngått en samarbeidsavtale med IT-infrastrukturselskapet Atea, går det fram av en pressemelding fra den ImF-deleide høgskolen. 

Unik samarbeidsavtale 

— Jeg har ikke hørt om noe annet byggprosjekt i Norge der IT (informasjonsteknologi) tar en så stor rolle i en tidlig fase av prosjektet. Dette vil gi NLA Høgskolen langt større muligheter for å integrere teknologi i bygget og finne de beste digitale løsningene for brukerne, sier leder for Digital Byggutvikling i Atea Bergen, Kristoffer Hopsdal.

Eiendomsleder Axel Hauge ved NLA utdyper slik:  

— Dette vil gi NLA Høgskolen mulighet til å skape moderne og fremtidsrettet undervisningsmiljø på de to nye campusene i Oslo og Bergen.

Les også: NLA kjøper NRK-bygg. 

Inspirere og stimulere til nyskaping 

Om målet med de nye bygningsarealene sier rektor Sigbjørn Sødal at de skal stimulere og inspirere til læring, forskning, formidling og nyskaping.

— Vi vet at bygg og rom har innvirkning på læringsformer og samhandlingsmønstre og er viktige virkemiddel for å skape godt lærings- og arbeidsmiljø for studenter og ansatte. Teknologiutviklingen legger til rette for utprøving og bruk av nye undervisningsformer, spesielt med tanke på samvirket mellom fysiske og digitale løsninger. Det kan blant annet åpne nye og spennende muligheter for undervisningsopplegg på tvers av NLAs campuser i Bergen, Oslo og Kristiansand, utdyper han.

Med nye former for læringsareal ønsker NLA å sette søkelyset på egeninitiert arbeid, samarbeid, utforsking og eksperimentering med nye virkemidler i undervisningen.

— Vårt mål er at disse rommene fører til at høgskolen kritisk kan undersøke læringsmetoder, pedagogiske programmer og teknologi som er i bruk i de ulike sektorene vi utdanner til, understreker Sødal. 

Noen konkrete fortrinn med et digitalisert studiebygg betyr at studentene blant annet vil ha lett tilgang til å finne ledige ressurser for ledig rom og pult. I tillegg vil informasjonsdeling- og mottak fungere hurtig. Digitalisering bidrar også til å forenkle og fremme samarbeid studentene imellom.

Fornøyde studenter

Studentene gleder seg til de kan flytte inn i ny campus i Bergen.

— Studentene ved NLA høgskolen ser frem til ny campus og er glad høgskolen setter studenttrivsel høyt og først, uttrykker leder av Studentparlamentet, Marte Haugen, i pressemeldingen.

Redigert for sambåndet.no av Petter Olsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.