LEIR: For sjuende gang har det vært flerkulturell sommerleier på Ognatun. Bildet er fra leiren i 2019. FOTO: Privat

Internasjonalt på Ognatun

Også denne sommeren åpnet ImF Rogaland leirstedet Ognatun for de som av ulike årsaker ikke kommer seg på ferie.

‒ Jeg synes vi har hatt en veldig fin leir, sier kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland til sambåndet.no om flerkulturell leir som var helgen 13.-15 august på Ognatun.

Han forteller at det var 54 deltagere fra 18 forskjellige familier, og at det var 14 ledere med. Deltagerne kom blant annet fra Eritrea, Etiopia, Kongo, Syria og Iran. Det er ImF Rogaland i samarbeid med Kristent Interkulturelt Arbeid som arrangerer leiren.

Målsetting
‒ Målsettingen er å samle de som av ulike grunner ikke kommer seg på ferie. Vi ønsker spesielt at ungene skal få en god ferieopplevelse og få boltre seg, fortsetter Lauvås.

Ifølge ham hadde de all slags vær, en del regn, men også solskinn.

‒ Heldigvis har vi gode lokaler.

Program
‒ Hva slags program hadde dere?

‒ Programmet inneholdt aktiviteter og lek og var designet for familier.

Av aktiviteter og lek nevner Lauvås kano, biljard, shuffleboard, hoppeslott, bruskassestabling, ulike spill, skattejakt og filmkveld.

‒ Vi hadde også en festkveld hvor deltagerne var med på å grille og rense jordbær. Det var grillet laks til middag og jordbær og is til dessert. Etterpå var det konkurranser, underholdning og innslag fra ulike land. Vi avsluttet kvelden med limbodans, der en danser seg under en stang. Det var stor stemning. Hver morgen inviterte vi til bønnesamling for de som ville, og det var morgensamling der vi delte bibelfortellingene.

Velvilje
‒ Hva slags tilbakemeldinger har dere fått?

‒ Vi får god tilbakemelding fra deltagerne og opplever mye takknemlighet fra deltagerne for at de får komme på leir. Vi opplever også at leiren som vi arrangerer for sjuende gang, blir møtt med velvilje fra flere, sier Lauvås.

Kretslederen viser til at leiren blant annet har fått støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Fredheim Arena og Bedehuskirken, og at de har hatt god dugnadshjelp.

‒ Folk har bidratt med å kjøre, hente og bringe. Noen hjalp til med re opp senger før leiren, forteller Torgeir Lauvås.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.