FRIMODIGHET: ‒ Jeg har et sterkt ønske om at konferansen skal skape troens trygghet og frimodighet hos kristne på arbeidsplassen, sier Njål Skrunes. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Vil skape frimodighet på arbeidsplassen

Hvordan ferdes som kristen på arbeidsplassen? Det spørsmålet blir løftet frem på en konferanse i Betlehem i Bergen lørdag.

Lørdag 30. oktober arrangerer Bergens Indremisjon i samarbeid med Laget, Tent og NLA Høgskolen, konferansen «Tro og arbeid – kristen på arbeidsplassen.» Sambåndet skrev om arrangementet i oktobernummeret som kom ut tidligere i måneden.

‒ Vi tilbringer store deler av livet på arbeidsplassen, og det er derfor også en viktig arena for å leve ut den kristne troen, sier Njål Skrunes, som er leder for eldsterådet i Bergens Indremisjon, til sambåndet.no.

Arbeid
I en pressemelding om konferansen står det følgende: «Hva betyr dette for oss som bekjenner troen på Gud som våre Skaper og Frelser? Hvordan skal vi se på vårt arbeid i lys av Guds ord, og hvordan skal vi ferdes som kristne på arbeidsplassen? Slike og tilsvarende spørsmål ønsker vi å løfte fram i denne konferansen.»

Videre står det at det er en konferanse både for de som er i utdanning og forbereder seg for arbeidslivet, og for alle som er yrkesaktive og som kjenner på kallet til å være kristen på arbeidsplassen.

Program
‒ Vi har lagt vekt på å veksle mellom ulike formidlingsformer og responsmuligheter, sier Skrunes

Det blir to forelesninger. Professor Magne Supphellen vil forelese om «Kristen på arbeidsplassen. Holdninger, atferd og strategier.». Apologet og forfatter Bjørn Are Davidsen vil forelese over temaet «Holdning til kristne arbeidstakere. Et arbeidsmarked i endring?». I tillegg blir det intervju med Silje Nordal Sylta, som i flere år har jobbet blant studenter for å forberede dem på å møte dagens yrkesliv med en kristen tanke og holdning, og fire arbeidstakere fra ulike yrker vil fortelle om sine erfaringer som kristen i arbeidslivet. Det blir også panelsamtale.

Forventninger
‒ Hva slags forventninger har du til konferansen?

‒ Jeg har et sterkt ønske om at konferansen skal skape troens trygghet og frimodighet hos kristne på arbeidsplassen. Som kristne bærer vi med oss en åndelig rikdom og et perspektiv på livet som vi ikke skal gjemme bort, men som vi skal dele med andre til Guds ære, sier Njål Skrunes.

Sambåndet er til stede på konferansen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.