BUSS: Kai-Even Bjørdal har sluttet som pastor i Emblem bedehusforsamling. Nå kjører han buss og i tillegg til å jobbe deltid i Ålesund frikrike. FOTO: ImF Media arkiv

Bedehuspastor tar bussen til Frikirken

Etter ti år som pastor i Emblem bedehusforsamling slutter Kai-Even Bjørdal for å kjøre buss og gå inn i en deltidsstilling med pastoralt ansvar i Ålesund frikirke.

Kai-Even Bjørdal har sagt opp stillingen som pastor i Emblem bedehusforsamling.

Jeg valgte å slutte som pastor ut fra en helhetsvurdering. Jeg har vært pastor i Emblem Bedehusforsamling i over ti år. Fordi jeg hadde kjent meg sliten i tiden etter året med permisjon, ble dette konklusjonen, sier Bjørdal til sambåndet.no og legger til:

Om noen lurer på om jeg slutter i lys av de siste tiders turbulens rundt kvinner i eldsteråd, så har det ikke noe med det å gjøre. Oddrun og jeg har fremsnakket eldsteråd, med kvinne og mann, helt siden vi kom til Emblem. Det er en stor glede at det nå er på plass. På Emblem kan vi leve veldig godt slik vi nå har ordnet oss.

Han innrømmer at han hadde ambisjoner om å ta forsamlingen enda noen steg videre.

Men jeg tenker at det er lagt enda et grunnlag som forsamlingen kan bygge videre på. Å bygge menighet er å bygge fellesskap sammen med de som gikk foran oss og de som skal fortsette i nåtid og inn i en fremtid.

Buss
‒ Hva skal du gjøre nå?

Nå kjører jeg buss og trives godt med det. Jeg ble utfordret av Sula frikirke om jeg kunne tenke meg å bli en del av staben der, da med ansvar for Ålesund Frikirke. Så nå har jeg en 20% stilling i Ålesund med pastoralt ansvar. Ingen administrasjon. Forkynnelse og bønn for og med dem som er med der, og sjelesorg ved behov.

Fortsatt er Bjørdal en del av Emblem Bedehusforsamling. Kona Oddrun har nå 100% stilling i Begravelsesbyrået Sunnmøre, eid av ImF Sunnmøre. Han har i dag ikke noe tjeneste i forsamlingen annet enn at han forkynner en eller to søndager i semesteret.

Etterfølger
‒ Med tanke på din etterfølger, hva tenker du er viktig for forsamlingen når de skal finne ny pastor?

Jeg håper at en ny fremtidig hovedpastor i Emblem Bedehusforsamling vil bygge videre på det som Oddrun og jeg, som pastorpar, fikk være med på å bygge inn i menigheten. Vi bygget videre på de visjoner som andre før oss hadde for forsamlingen, svarer Bjørdal.

Nå tror han forsamlingen trenger en inspirert pastor som våger å ta nye steg i lag med fellesskapet.

En pastor som er nøktern og som er villig til å ta på seg den lidelse som følger med en pastors tjeneste. En pastor som er ydmyk og som med visdom kan møte helheten i forsamlingen, med alle de personlighetstypene dette innebærer. Videre en pastor med erfaring fra å lede en menighet og utruste med pastorale gaver, en som er opptatt av å tjene Gud mer enn å tekkes mennesker. En pastor som tror og lever et liv, ikke bare i ord, men i den kraft som Guds rike består av, og som er seg bevisst å fremelske alle nådegaver, også de ekstraordinære.

Karismatikk
Her fremholder Bjørdal at etter hans mening skal en bibelsk menighet være karismatisk.

Ordet «karismatisk» har ofte, kanskje spesielt i ImF-sammenhenger, vært noe negativt og truende. Ordet «karismatisk» er bibelsk motivert. Det handler om å ta i bruk og fremelske de nådegavene Gud utruster menigheten med, fra vanlige omsorgstjenester til ekstraordinære tjenester som ulike slag av tungetale, helbredelse av syke og profetisk gave.

En drøm
‒ Hvordan har det vært å være pastor i Emblem bedehusforsamling?

For meg var det en drøm som gikk i oppfyllelse da Oddrun og jeg ble spurt, og jeg sa ja, til å bli pastor i Emblem Bedehusforsamling. Vi var da iferd med å tenke oss hjemover etter ti år som menighetsplantere for Normisjon i Mali. Jeg opplevde det spennende å komme hjem, bedehuset har alltid levd med meg. De mer enn ti år Oddrun og jeg har fått være pastorpar, har vært en glede. En reise sammen med gode medarbeidere, flotte mennesker i ulike tjenester.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.