GODT BUDSKAP: Adventssamling rundt julekrybba på garasjeveggen til Arild Ove Halås og Randi Fagerhol Lauvås. FOTO: Privat

Inviterer til adventssamling

17 grupper fra skoler og barnehager har takket ja til Emblem bedehusforsamlings førjulskos som setter julefortellingen i sentrum.

I fjor laget Arild Ove Halås og kona Randi Fagerhol Lauvås en stor julekrybbe som henger på garasjeveggen deres.

– Vi gjorde det for å minnes hvorfor vi feirer jul. Mange stoppet opp og ga uttrykk for takknemlighet for denne enkle måten å løfte frem julebudskapet på, forteller Halås til sambåndet.no.

Invitasjon
Tilbakemeldingene ga Halås og Lauvås ideen til å invitere barnehagene og 1.-4. klasse på Flisnes og Emblem til en enkel samlingsstund med utgangspunkt i denne julekrybba, og de fikk Emblem bedehusforsamling med på å stå som arrangør. To barnehager og tre barneskoler har takket ja til invitasjonen. De vil ha til sammen 17 samlinger for totalt 370 barn.

Ålesund
Mange av skolene i Ålesund tilbyr også lignende opplegg, som julegudstjeneste. I en e-post til sambåndet.no skriver seksjonssjef skule i Ålesund kommune, Hilde Sørdal, at det i Ålesund kommune er opp til skolene å vurdere om de vil tilby skolegudstjenester til sine elever.

«Kommunen har ingen offentlig politikk i så måte, bortsett fra at slike arrangementer skal vere i tråd med Utdanningsdirektoratet sine retningslinjer», skriver Sørdal.

Spørsmålet fra sambåndet.no om hva hun synes om initiativet fra Emblem bedehusforsamling, har hun ikke svart på.

Kjekt
Når sambåndet.no ringer til Halås torsdag 8. desember, har ektefellene hatt fem samlinger med 120 barn som deltakere. De første samlingene var dagen før.

– Vi hadde laget benker barna kunne sitte på og begynte med et julevers, før Randi leste julefortellingen. Så var det kakao og boller rundt bålpanna og et julevers til avslutning. Vi delte også ut et lite kort med bilde av julekrybba til barna med en liten hilsen fra oss, forteller Halås.

– Hvordan opplevde du de første samlingene?

– Det var veldig kjekt både for barna, de voksne og oss, og det var veldig julestemning med snø. Folk fra Emblem bedehusforsamling var med og bakte 440 boller og 130 liter kakao. Ungene var veldig lydhøre. Ei jente sa: «Nå forstår jeg mer hva julefortellinga er for noe», sier Arild Ove Halås.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.