VEILEDER: Ole Andreas Wastvedt er en av fire nye Namu-veiledere fra ImF. FOTO: Brit Rønningen

Hver sjette Namu-veileder er fra ImF

Nå er det fem fra indremisjonsfamilien som er sertifiserte veiledere i Namu (Naturlig menighetsutvikling). Totalt det 30 Namu-veiledere i Norge.

– Det er et bra antall, og jeg tror det skyldes at det har vært en satsing fra ImF, sier daglig leder Kjetil Sigerseth om antall sertifiserte Namu-veildere i ImF-sammenhengen.

Pastor Runar Landro i Fredheim Arena var den første fra ImF med kompetanse som Namu-veileder. Nå er daglig leder Marit H. Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden, forkynner og forsamlingskonsulent Karen Sofie Aasmyr i Nordhordland Indremisjon, kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland og tidligere kretsleder Ole Andreas Wastvedt i ImF Midthordland ferdig med den toårige utdannelsen som Namu-veileder. I tillegg er ImFs generalsekretær Erik Furnes og Ung-leder Johannes Olsen i Indremisjonssamskipnaden i ferd med å utdanne seg til Namu-veiledere.

Kompetanse

– Hva vinner en organisasjon på å ha sertifiserte Namu-veileder?

– Først og fremst får organisasjonen en viktig kompetanse på det å veilede forsamlinger og menigheter, og det kan være en ressurs i den lokale menigheten, svarer Sigerseth.

I forbindelse med Namus 20-årsjubileum i 2018 som ble markert med en konferanse i samarbeid med Norges Kristne Råd, fremholdt Erik Furnes overfor samåndet.no den 27.06.18 at det vil være en styrke for alle kretser å ha kompetanse på å rettlede forsamlinger i sitt nærområde. Han bekreftet at det var en ambisjon han hadde for indremisjonssammenhengen.

Namu måler ut ifra åtte kvalitetstegn og setter fingeren på det en forsamling er svakest på.

Tilbyr

Ole Andreas Wastvedt som nå jobber i et vikariat i P7 samtidig som han holder på med å stare opp den nye misjonsorganisasjonen Havnemisjonen, startet utdannelsen som Namu-veileder for å bruke det som et redskap i jobben som kretsleder.

– Nå er jeg ikke lenger ansatt i ImF, men jeg vil bruke Namu-utdannelsen til å tilby konsulenttjenester og hjelp til forsamlinger og menigheter både i og utenfor ImF, som vil gå inn i en Namu-prosess. Siden Namu er tverrkirkelig, har jeg mulighet til å veilede forsamlinger utenfor ImF. Det vil være en biinntekt som er god å ha når jeg holder på å bygge opp Havnemisjonen.

Nådegaver

– Hvordan har Namu-utdannelsen vært?

– Det har vært veldig givende og inspirerende. Da tenker jeg særlig på det med nådegavebasert tjeneste, som er et av kvalitetstegnene. Da jeg var styreleder for Vik bedehus, ønsket vi at folk skulle få tjene med sine nådegaver. Med Namu har jeg fått et redskap som jeg kan bruke i den sammenhengen, men som jeg ikke hadde da. Skal folk få tjene med sine nådegaver, må en først vite hvilke nådegaver folk har, og så må vi få dem inn i tjeneste.

Utrustende lederskap er et annet av kvalitetstegnene som Wastvedt trekker frem.

– Som leder – utruster jeg andre, eller er jeg mer opptatt av å fremme meg selv? Lederskapets oppgave er å utruste og få folk inn i tjeneste.

Utfordringer

Selv om han synes Namu er et godt verktøy, ser Wastvedt noen utfordringer for forsamlingene som eventuelt skal ta i bruk Namu.

– Hos ImF-forsamlinger uten et tydelig lederskap eller pastor, må vi definere lederskapet.

En annen utfordring gjelder smågrupper. De er gjerne ikke tilknyttet en forsamling. Spørsmålet Namu vil måle på, er om smågruppene er livsnære for medlemmene i forsamlingen. Namu ser også på hvor varme relasjonene i forsamlingen er – om det er tillit og kjærlighet mellom medlemmene, eller om det er mistillit som er den store utfordringen, sier Ole Andreas Wastvedt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.