"SLOTTET": Hovudbygningen er frå 1940 og gjorde då teneste som lokale for husmorskule. Til høgre det nye internatbygget. FOTO: PETTER OLSEN

Byggeskikkpris til Sjøholt

ImF-eigde Sjøholt folkehøgskole er tildelt Ålesund kommune sin byggeskikkpris for i år.

Det er regionavisa Sunnmørsposten som melder dette 28. oktober, men avgjerda vart tatt allereie ti dagar før.

Det var planutvalet i Ålesund kommune som i sitt møte tysdag 18. oktober gjorde samrøystes vedtak om å gi byggeskikkprisen til folkehøgskulen. Utvalet omtalar arebeidet på skulebygget som «den grundige og respektfulle rehabiliteringa av husmorskulen på Sjøholt frå 1940», ifølgje Sunnmørsposten.

Stort arbeid

«Det er lagt ned eit stort arbeid for å oppfylle krava til isolering, ventilasjon og varmegjennvinning i eit moderne bygg – samstundes som ein har tatt vare på kvalitetar og det arkitektoniske uttrykket ved det gamle bygget», grunngir politikarane i utvalet.

Bukker og takker

På Facebook-profilen sin responderer skulen slik:

«Vi kan ikke annet enn å bukke dypt og takke. For de ansvarlige utbyggerne har det vært en lang og slitsom prosess med et bygg som nå fremstår som svanen i eventyret. Vi vil dele gleden med alle entreprenører og aktører som har vært med på dette. Det har vært viktig å føre skolen tilbake til en stolthet for Sjøholt, og håper at skolen kan være en ressurs for hele bygdesamfunnet Ørskog. Med 61 ungdommer fra hele Norge i aldersgruppen 16-20 år, er det viktig å ha et bygg som er funksjonelt og attraktivt. Vi har også leietakere og sommerhotellgjester som er viktig for oss.»

SPARAR STRAUM: Planutvalet trekkjer fram at skulen har satsa på varmegjenvinning. Her er rektor Lars Johan Klokk i rommet som styrer anlegget. FOTO: PETTER OLSEN

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.