NYKJØPT: Forsamlingshuset til den gamle pinsemenigheten er kjøpt av Dalebygda Indremisjon. FOTO: Privat

Bedehus kjøpte bedehus

I perioder er Midtgård bedehus for lite for forsamlingen. Med et ekstra hus kan de legge nye planer.

På Leknes i Alver kommune står det et lite forsamlingshus som bærer navnet Betel og har tilhørt den gamle pinsemenigheten i bygda. Menigheten ville at huset fortsatt skulle bli brukt som forsamlingshus og ikke bli solgt til noen som vil bruke det som bolighus. Nå har Dalebygda Indremisjon som driver arbeid på Midtgård bedehus på Leknes, kjøpt huset for 200 000 kr.

Ordnede forhold
– De tok kontakt med oss for å høre om vi kunne tenke oss å overta huset. Vi har gått noen runder i forsamlingen om saken og kom til at vi ville kjøpe det for en symbolsk sum for å få huset bevart som forsamlingshus, sier medlem i bedehusstyret, Helge Gjelsvik, til sambåndet.no.

Hvorfor sa dere ja?

– I perioder var det litt for liten plass på bedehuset, som når det var søndagsskole. Men vi var ikke på jakt etter nytt hus.

RIVING: Tre ungdommer river i kjelleren i det nykjøpte bygget. Fra venstre: Jens Romarheim, Oliver Gjelsvik og Peter Angelskår. FOTO: Privat

Planer
Huset ligger en kilometer fra Midtgård bedehus. Dalebygda Indremisjon, som er et lokallag under Nordhordland Indremisjon, eier dermed to forsamlingshus.

– Hva skal dere bruke det nye huset til?

– Det er et hus som trenger oppussing før vi kan ta det i bruk, men vi planlegger å bruke det til søndagsskole og fritidstilbud for ungdom i bygda og ha en litt lavere terskel, sier Gjelsvik.
Han håper de kommer i gang med aktiviteter neste år.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.