TRE GENERASJONER: Thomas Børud, fra venstre, med datteren Lisa Børud Gustavsen og kona Elin, sammen med Anne Marie og Arnold Børud, ga konsert i Fredheim Arena. ALLE FOTO: PETTER OLSEN

Awana samlet tre blad Børud

For første gang på mer enn seks år var tre generasjoner av Børud-familien samlet til konsert, som prikken over i-en på Awana DNA-konferansen 2023.

SANDNES: For sjuende gang ble det i helgen 20.-21. januar arrangert Awana DNA-konferanse i Fredheim Arena. Nøyaktig 300 var påmeldt til selve konferansen lørdag, og hovedtemaet var «Levende tro – fra generasjon til generasjon».

Teamet ble eksemplifisert gjennom Anne Marie (73) og Arnold Børud (75), deres eldste sønn Thomas (52), gift med Elin (49), og deres datter igjen, Lisa Børud Gustavsen (26). De ble intervjuet og hadde to sanginnslag på konferansen på dagtid. Og to timer etter at åtte konferansetimer var avsluttet, samlet om lag 250 personer seg til konserten «Best of Børud», der de nevnte tre generasjonene av den kjente sangfamilien var klar til å gi publikum en sjelden musikkopplevelse.

Graham

Siste disse ga konsert sammen, var i juni 2016, altså for seks og et halvt år siden. Det var da Billy Grahams barnebarn, evangelist Will Graham i organisasjonen Billy Graham Evangelistic Association, var på norgesbesøk og Arnold Børud hadde ansvaret for sang og musikk under møtet i Bergen.

– Vi har gledet oss veldig, sa Arnold Børud i starten av konserten. Han regnet med at et publikum med flere aldersgrupper hadde ulike forventninger til sangvalget, og han varslet sanger i et spenn fra Mini-Tvers på 70-tallet til Lisas barnesanger.

TØFF: Lisa Børud Gustavsen sang flere av sangene hun ble kjent for som barn, så som «Tøff nok». Moren Elin til venstre.

– Opplevd sannhet

«Vinter til vår» fra 1982 var en av de første sangene. – Dette er ikke bare en tekst, det er opplevd sannhet og virkelighet fra Gud, sa Anne Marie Børud.

Som innledning til sangen «Du løfter meg opp» bemerket Arnold Børud at noen kanskje har tenkt at han har hatt «beina solid plantet i løse lufta». – Men i teksten står det «når livet er tungt». Det er Jesus denne kvelden dreier seg om. Han løfter oss opp når vi er nede, sa Børud senior.

Lys

«Det sanne lys» var musikkinnslaget på konferansen som satte tonen for hva som skulle komme, og denne sangen ble også et høydepunkt på konserten.

– Noen sier at kristne er mørkemenn, men det er ikke rett. For Jesus kom for å tenne lys der hvor det var mørkt, sa Arnold Børud.

PASTORPAR: Lisa Børud Gustavsen er gift med Chris-Michael Børud Gustavsen. Han er pastor i Filadelifakirken Oslo, men er etter eget utsagn ingen sanger.

Allsang

Da Børud senior satte seg til med gitaren, ble publikum invitert til å synge med i noen av hans kjente allsanger. Utvalget besto av «Jesus, her er jeg», «I dag begynner resten» og «Livet er herlig».

Thomas Børud introduserte «Tøff nok» som en sang både han og datteren Lisa hadde sunget i løpet av sin karriere. Og før sangen «Bli med», som handler om gleden over å ha en familie, minte far Thomas om at ikke alle familier har det like godt sammen.

SELFIE: Lisa Børud Gustavsen, nå 26 år gammel, var naturlig nok ekstra populær blant de yngste på konserten.

Nåde 

– «Nåde» er visst et ord som ikke så mange har bruk for i dag. Det kommer av «gratia», som betyr «helt gratis» introduserte Arnold Børud sangen «Hvil deg».

Til ære for internasjonale gjester på Awana-konferansen ble denne sangen også fremført på engelsk.

Med en annen sang på engelsk, «The Grace» (Nåden), hadde de tre generasjonene Børud planlagt å avslutte konserten. Men stående applaus fra salen gjorde at tonene av det Arnold Børud presenterte som deres «familiesalme» – «Kjærligheten seirer» – fikk følge publikum ut i lørdagskvelden.

Sambåndet kommer tilbake med mer fra Awana-konferansen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.