STAS: Medierosen-vinner Lisa Børud synes det er stas at hennes åpenhet om troen blir lagt merke til. På bildet intervjues hun av jurymedlem Lars Dahle. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK

Medierosen til Lisa Børud

Årets vinner av Medierosen fra Tro & Medier er Lisa Børud for hennes tydelige vitnesbyrd om sin kristne tro.

Lisa Børud (22) kommer fra den kjente Børud-familien og spilte inn sitt første album allerede i 2001. Etter noen år med pause fra artistlivet markerte hun seg på ny da hun deltok i Stjernekamp på NRK i fjor høst.

Juryen til Medierosen er imponert over den unge artistens tydelige vitnesbyrd i beste sendetid.

I begrunnelsen for pristildelingen står det:

«Etter å ha «lagt opp» som artist som 16-åring gjorde Lisa Børud et comeback i Stjernekamp på NRK i beste sendetid. Hun har vært tydelig med sin kristne tro, blant annet gjennom sangen «Kjærligheten seirer» som hun fremførte i ett av programmene. I intervjuer har hun også hatt et tydelig vitnesbyrd og bidratt på en positiv og smittende måte til å løfte frem kristen tro i offentligheten.»

– Jeg har vært tydelig og jobbet med å være fast i troen – at folk vet at jeg er kristen. Det burde ikke være noen tvil, sier Lisa Børud.

Tydelig kristen

Lisa Børud forteller til KPK at hun er veldig takknemlig for prisen og synes det er flott at hennes trosengasjement blir lagt merke til.

– Det er veldig viktig for meg å være tydelig på det jeg tror på, og at folk får se det. Dette er noe som ligger hjertet mitt nær, og jeg synes det er veldig stas at folk har lagt merke til det, sier Børud til KPK.

Hun forteller at hun kun har fått positive tilbakemeldinger på at hun har vært så åpen om sin tro, og hun har et klart råd til andre som ønsker å vise troen.

– Nøkkelen er å leve tett til Gud, så vil det komme naturlig. Tar man steget, er det kanskje ikke så skummelt som man tror, sier Børud.

Samstemt jury

Medierosen er en oppmuntringspris som går til en person, et program eller en redaksjon som har løftet frem kristen tro eller gode verdier i de allmenne mediene.

– Gjennom sommeren har vi hatt en digital avstemming og en god, gammeldags avstemming på papir der vi har vært på stand. Lisa Børud fikk klart flest stemmer, og juryen var samstemt enig om at hun fortjente prisen på bakgrunn av det hun har gjort det siste året, forteller kommunikasjonsleder i Tro & Medier, Simen Søvik.

– Lisa Børud var til slutt den av de fem kandidatene som juryen ønsker å løfte frem i 2018, men både Hanne Skartveit, Søsken på TV 2, Familieekspedisjonen på NRK og Jan Erik Larssen har utpekt seg som personer/program som har løftet frem kristen tro eller gode verdier det siste året. 

Tidligere vinnere er Andreas Håtveit, NRK for «Salmeboka minutt for minutt» og «Salmer til alle tider», Aftenposten for «Sweatshop» og TV Inter.

Medierosen 2018 ble delt ut under Link-konferansen til Norme den 5. september i Storsalen i Oslo. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.