VENTESORG: Tarald og Laila Ueland har gitt ut bok om ventesorg. FOTO: Brit Rønningen

Deler liv om ventesorgen

Laila og Tarald Ueland har tidligere delt sorgen sin over at deres voksne datter døde av kreft. Nå deler de om sorgen før de mistet datteren.

I 2017 kom Laila og Tarald Ueland ut med boken «Selvfølgelig vil jeg leve». Boken forteller om de seks årene fra datteren Lillian fikk kreftdiagnosen og til hun døde i 2015, 47 år gammel. I tillegg har boken med noen av Lillian sine dikt.

– Dette er en bok om sorg, om smerte. Om fortvilelse. Men også om håp og forventning, sa Tarald Ueland på en lansering i Vardensenteret på Haukeland sykehus i Bergen den 13. april 2017.

Sorgen før
Seks år senere er de ute med ny bok. Den er nylig kommet fra trykkeriet, gis ut på Ventura Forlag og vil komme i bokhandlene denne uken. Boken heter «Gi sorgen rom», og den handler om det de kaller ventesorg, sorgen før sorgen. Der deler de sine erfaringer med sorgen som var der før Lillian døde. Boken er på 40 sider, og den er illustrert med bilder tatt av den prisbelønnete fotografen Atle Helland.

Delebok
– Det er en delebok, ingen fagbok. Og det er en sterk bok, selv om den er liten, sier Tarald Ueland til sambåndet.no.

– Det er mange som har erfaringer, men de deler ikke, fastslår Laila Ueland.

– Hva vil dere med boken?

– Det er et mål at boken kan virke til at bedehus og andre forsamlinger og kirker kan bli bedre på å møte folk i ventesorg, og at den kan bli brukt av helsepersonell, prester og diakoner og andre som møter mennesker i sorg, sier Tarald Ueland.

Markedsføring
Siden det er sommer og snart ferietid, blir det ikke gjort så mye for å promotere boken før til høsten. Ventura Forlag vil jobbe med annonsering. Men Tarald Ueland er godt i gang med å markedsføre boken. I Dagen i januar ble ekteparet intervjuet om deres erfaring med sorgarbeid på bedehuset. Tarald Ueland skal bli intervjuet på Radio Sunnmøre og har vært i kontakt med ulike nærradioer og TV-stasjoner, som Bedehuskanalen, og KPK (Kristelig Pressekontor).

– Boken bør nå et bredt marked, og gå utover det kristne markedet, sier Ueland.

I sommer vil de reise på ulike sommerarrangementer dere det er salg av litteratur.

– Vi skal blant annet til Lyngdal Bibelcamp for å selge boken der, sier Tarald Ueland.

I augustnummeret kommer Sambåndet med mer om temaet ventesorg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.