NY JOBB: Sjøholt folkehøgskoles nye internatleder, Ellis Ten Dam Cupido. FOTO: Privat

Grugleder seg til internatleder-jobb på Sjøholt

Ellis Ten Dam Cupido syntes at et år på folkehøgskole var bortkastede penger. Men det var før hun hadde praksis og jobbet som miljøterapeut på Sjøholt Folkehøgskole. Nå skal hun bli skolens internatleder.

For 20 år siden flyttet Ellis Ten Dam Cupido fra Nederland til Norge med sin mann og to barn. Da barna flyttet hjemmefra, spurte hun seg selv hva hun skulle gjøre videre med livet. Hun jobbet som tannhelsesekretær i Spjelkavik i Ålesund kommune, men begynte nå på et online-studie i praktisk psykologi. Praksisperioden på studiet tok hun på Sjøholt Folkehøgskole, og det siste året har hun jobbet 50% som miljøterapeut på den ImF-eide skolen og 50% i sin gamle jobb som tannhelsesekretær.

Til høsten starter hun i ny jobb som internatleder på samme skole.

Bortkastet
– Folkehøgskole er nytt for meg. I Nederland har vi ikke dette skoleslaget. Før syntes jeg at å gå på folkehøgskole var bortkastede penger, men nå begynner jeg å forstå tanken bak og ser verdien av den, innrømmer Ten Dam Cupido overfor sambåndet.no.

Mer ansvar
Hvorfor slutter du som miljøterapeut og blir internatleder i stedet?

– Som miljøterapeut jobber man med to-tre elever. Som internatleder har du ansvar for et helt område, og det virker mer spennende. Jeg vil i tillegg være teamleder for de som jobber med elever som får spesialoppfølging.

Undersøkelse
– Hva vil du som internatleder?

– Det vil være viktig å jobbe med utgangspunkt i studiet. Jeg skal skrive en bacheloroppgave og gjøre en undersøkelse. Det handler om hvordan vi kan hjelpe ungdom som har utfordringer, til å få mer psykologisk fleksibilitet. Jeg ønsker å utvikle et program for å gi dem et verktøy så de kan bli sterkere, sier Ten Dam Cupido.

Hun henviser til undersøkelser som viser at ungdom i dag bruker lengre tid på å bli voksne i forhold til da hun selv var ung. Hun tror det blant annet henger sammen med at vi har bedre økonomi, at man kan klare seg økonomisk selv om man ikke har jobb.

– Livet er ikke bare glede. Det er også ubehag, og det er ikke så populært for tiden med det «å kjenne ubehag». Vi flykter heller i fra det. Her kan folkehøgskolen bidra og være med og lære ungdommene å holde ut og tåle ubehagelige følelser, for så å oppdage at det går greit.

Krever og gir
– Hvordan var det å jobbe som miljøterapeut?

– Det var interessant og lærerikt. Jeg har aldri jobbet med ungdom før. Det er utfordrende og gøy, og det krever, og det gir.

Når det gjelder stillingen som internatleder som hun skal inn i, har Ellis Ten Dam Cupido følgende kommentar:

– Jeg gleder meg og gruer meg litt, for jeg vet ikke hvordan det vil bli. Det er en flott plass å jobbe og et veldig fint team.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.