OPPLEVELSE: Museumsbygget i Forundringsparken står tomt. Bildet er fra juli 2021. FOTO: PETTER OLSEN

Usikkert for forundringspark i Lyngdal

Det er blitt enda mer usikkert om planene om Anne Cath. Vestlys forundringspark vil bli realisert. Parken vil eventuelt bli nærmeste nabo til KVS Lyngdal.

23. september 2022 skrev sambåndet.no at styret i Forundringsparken AS har besluttet å sette prosjektet på vent. Nesten et år senere er det anlagt veier og et par bygg er ferdige, ellers preges området av nakne betongvegger og grunnmurer.

Festeavtale

Lyngdal kommune tok i 2021 opp et lån på 7,5 millioner kroner for å kjøpe den over 70 mål tomta der Anne Cath. Vestlys forundringspark etter planen skulle bygges. Forundringsparken AS har en festeavtale med kommunen.

Ifølge regionavisen Fædrelandsvennen 25.08.2023 skal prosjektet nå være droppet helt, og det er strid om tomta. I et brev datert 22. august, som også sambåndet.no har fått innsyn i, framgår det at kommunen, den 7. juli, sendte varsel til Forundringsparken AS om å heve festeavtalen.

I brevet av 22. august skriver advokat Øyvind Sund på vegne av Forundringsparken AS: «Begrunnelsen for å heve avtalen opplyses å være at Forundringsparken AS, ved å varsle om at museum og park ikke kan ferdigstilles som planlagt, har brutt en nødvendig betingelse for festeavtalen.»

Krevende
– Det er veldig krevende, og det ser vanskelig ut nå. Pr i dag er det ikke avgjort noe om prosjektet, sier styremedlem Arne Marthinsen i Forundringsparken AS til sambåndet.no.

Ifølge Brønnøysundregistrene 24. april i år er han eneste gjenværende styremedlem i selskapet. Arnt Gaute Ubostad er styrets leder.

Fædrelandsvennen var til stede i formannskapsmøtet i Lyngdal kommune 24. august. I artikkelen publisert dagen etter, lød tittelen slik: «Ga opp fornøyelsespark. Nå vil de kapre tomta».

Det stemmer altså ikke som det sto i tittelen i artikkelen i Fedrelandsvennen 25.08.2023 – «Ga opp fornøyelsespark»? Dere har ikke gitt opp parken?

– Så lenge vi ikke er konkurs og ikke har lagt ned selskapet, jobbes det for at det skal bli best mulig løsning for alle parter, kreditorer og andre involverte, svarer Marthinsen.

Tomta

Dere vil kjøpe tomta. Hva vil dere bruke den til om det ikke blir forundringspark?

– Siden vi ikke kan si noe om hva som skjer videre, kan jeg ikke si noe om det.

Forundringsparken AS hadde i 2021 et underskudd på 449.000 kroner. Ifølge brevet av 22. august mener Forundringsparken AS at de har rett til å si opp festeavtalen med kommunen under forutsetning av at de kjøper eiendommen. I brevet sier selskapet opp festeavtalen og erklærer at de har rett på å kjøpe tomta.

Ifølge Fædrelandsvennen er Lyngdal kommune uenige i noe av argumentasjonen til selskapet, men trenger mer tid på å svare.

KVS Lyngdal
Siden 2011 har brødrene Gaute og Stig Ubostad jobbet med å realisere en familiepark i Lyngdal som kan bli en attraksjon som kan trekke barnefamilier til hele Lister-regionen.

Parken bygges noen hundre meter fra den ImF-eide skolen KVS Lyngdal. Rektor Ståle Andersen opplyste til sambåndet.no den 20. juli 2019 at skolen hadde avtalt å selge 50 dekar til parken.

– Det er dumt for turismen i Lyngdal at det ikke blir noe av parken. Jeg tenker det er et godt og spenstig initiativ. Men for KVS Lyngdal betyr det ikke så mye, sier Andersen.

Petter Olsen har bidratt til denne artikkelen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.