SERVICE: Det blir ingen reduksjon av bibelcampsesongen 2024. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Bibelcampen forblir fire uker

Også i 2024 vil Lyngdal Bibelcamp gå over fire uker, og ImF og KVS Drift AS ønsker også å videreutvikle forbundets storstue sommerstid.

I Sambåndet nr. 05/23, som kom ut 21. juni, skrev vi at Lyngdal Bibelcamp (LBC) kunne bli redusert i omfang fra fire til tre uker sommeren 2024. Bakgrunnen var at KVS Drift hadde fått spørsmål fra en aktør utenfor ImF som ønsket å bruke området i en av LBC-ukene. Det gikk fram av artikkelen at det ville bli tatt stilling til dette etter at 2023-sesongen var avsluttet.

Reaksjoner

Særlig etter at artikkelen ble publisert på nett og delt på Facebook 26. juli, ble det et betydelig engasjement rundt saken. På Facebook-profilen til ImF kom det nærmere 40 kommentarer, hvorav alle advarte mot å kutte i antall uker.

– Av og til kan vi i ImF ønske oss mer engasjement fra misjonsfolket, og denne saken engasjerte virkelig, konstaterer markeds- og arrangementsansvarlig Kenneth Foss i ImF overfor sambåndet.no.

I tillegg til Facebook-kommentarer kom det både e-poster og telefoner og samtaler ansikt til ansikt.

Toppede lag

Nylig var det møte mellom ImF og KVS Drift. Foss stilte for ImF sammen med ImF-leder Runar Landro og daglig leder Anja Ulveseth Heggen, mens KVS Drift var representert av daglig leder – og rektor på KVS Lyngdal – Ståle Andersen og arrangementsansvarlig Mats Alvheim.

Mens ImF eier LBC og har ansvar for programarbeidet, er det KVS Drift som tar seg av det praktiske. På møtet var det enighet om å fortsette med fire uker også neste år.

– Lyngdal Bibelcamp er viktig for ImF, og vi ønsker å satse på den, sier Foss.

Arena

Den markeds- og arrangementsansvarlige vedgår at han ble tatt litt på senga i sommer. – Jeg ble litt overrasket av at engasjement var så stort. Men det synes jeg er veldig kjekt. Vi har fått et tydelig signal om at folk ønsker å ha sesongen over fire uker, sier Foss.

Kenneth Foss understreker at det er viktig for ImF å ha arenaer der en kan møte folk, og at LBC er en slik arena.

Ønsker å satse

– Både i ImF og KVS Drift ser vi at det er behov for fornyelse og videreutvikling av Bibelcampen, også med tanke på konkurranse fra andre arrangører, sier Foss.

På møtet mellom ImF og KVS Drift var det derfor også enighet om å se på om det er mulig å tilføre ressurser til LBC, blant annet for å kunne jobbe mer med programmet.

– Det handler eksempelvis om forholdet mellom programarbeid og drift. Vi skal nå jobbe litt hver for oss og så møtes igjen i starten av oktober for å drøfte dette nærmere, sier markeds- og arrangementsansvarlig Kenneth Foss.

Parallelt med dette pågår det evaluering av årets sesong.

Ønsker du å gi en gave til programarbeidet for Bibelcampen? Bruk da Vippsnummer 115623.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.