INNREDNING: Andreetasjen i nybygget til Møre barne- og ungdomsskule Ålesund innredes nå, og skolen regner med å kunne ta i bruk nye klasserom der over nyttår. FOTO: PETTER OLSEN

Møre-skole utvider både i bygg og elevtall

I 2020 startet barnetrinnet ved Møre barne- og ungdomsskule Ålesund. Nå er andreetasjen i skolens nybygg snart klart til å tas i bruk.

Da styret for Møre ungdomsskule Ålesund vedtok å satse på barneskole i tillegg til ungdomsskole, trengte skolen mer plass.

– Da måtte vi bygge et nytt bygg i forbindelse med det, sier rektor Øystein Engås til sambåndet.no.

Nybygget var ferdig høsten 2020, og da begynte også skolen å ta opp elever.

Innreder

– Det vi gjør nå, er at vi innreder andreetasjen og klasserommene der som har stått uinnredet til nå. Vi regner med å ta den i bruk over nyttår, fortsetter Engås.

Det første året tok skolen opp barn i 1.–2. klasse. Nå har de utvidet til 1.–5. klasse og utvider etter hvert til 1.–7. klasse.

Elever
– Hvor mange elever regner dere med å kunne ta imot når dere er ferdige?

– I utgangspunktet tenker vi å ha 15 elever på hver klasse på barnetrinnet og én klasse på hvert trinn. På ungdomsskolen har vi to klasser på hvert trinn, og vi har cirka 50 elever på hvert trinn.

Engås regner med at de vil ha rundt 260 elever når de har helt full skole.

ÅLESUND: Det begynte som Møre ungdomsskule, like ved Ålesund folkehøgskole, men fra høsten 2020 ble tilbudet utvidet til også å inkludere barnetrinnet. Nå innredes også andre etasje i nybygget. FOTO: PETTER OLSEN

God søkning
Skolen har et lån på cirka 45 millioner totalt.

– Vi regner med at vi kommer til å ha en stram økonomi fremover, men det er elevtilgangen som betyr mest for at det skal gå rundt, og vi har god søkning til skolen. Jeg tror ikke det blir problem med å få full skole, sier Engås og legger til:

– Det er litt uvant for folk i området med en slik type barneskole, men vi tror at vi kan bli en veldig aktuell nærskole for de som bor i nærområdet til skolen.

Uteområdet
Skolen jobber også med å utvikle uteområdet.

– Vi satser veldig på å få ferdig en skole som kan være attraktiv å gå på, også når det gjelder bygninger og uteområde. Vi legger opp til et uteområde som er flott og attraktivt, med stor aktivitetspark og fotballbane, sier rektor Øystein Engås.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.