LOVSANGSTEAM: Under årets lederkonferanse er det studentene på lovsangslinjen på Bildøy Bibelskole som har ledet lovsangen. FOTO: Brit Rønningen
Bildøystudenter ledet lovsangen på Lederkonferansen
For første gang ledet studentene på lovsangslinjen på Bildøy Bibelskole lovsangen på ImFs lederkonferanse. Det betyr mange på scenen og mange instrumenter.
De 14 studentene på lovsangslinjen har hatt en travel høst. Hele gjengen fikk i oppdrag å lede lovsangen på Indremisjonsforbundets lederkonferanse 3.-5. november 2023.
Studentene delte seg i ulike team som har hatt fordelt ansvar for de ulike møtene på lederkonferansen. Likevel ble det rekord når det gjelder antall musikere i lovsangsteamet og antall instrumenter. En av studentene regner ut at det er ti instrumenter til sammen.
Forberedelser
– Vi har brukt disse månedene fra skolestart og frem til nå til å forberede oss og bygge oss opp et sangrepertoar som vi bruker forskjellige plasser når vi leder lovsang, sier linjelærer Håkon Ree til sambåndet.no etter morgenmøtet lørdag 4. november.
– Hvordan synes du det har gått?
– Det har gått veldig fint. Det er intensivt, men det er jo derfor de søker på linjen. De ønsker å lære seg å spille sammen i lovsangsteam og bli utrustet til det,
Inspirerende
– Hvordan er det å være lærer for studentene på lovsang?
– Det er helt fantastisk og en gave å få lov til å jobbe som lærer på Bildøy bibelskole, der jeg som lærer får lov til å inspirere studentene, men jeg kan også få lov til å bli inspirert av troslivet til studentene og deres lidenskap for Jesus og det livet de lever sammen med Jesus, svarer Ree.
Samme formål
Halvor Amadeus Angelskår piller piano, og Ruben Haraldsen spiller trommer. De er nettopp ferdige med å spille på det samme morgenmøtet.
– Jeg må si at det er en herlig gjeng jeg spiller med. Det har veldig mye si. Vi har samme formålet hele gjengen. Vi har lyst til å komme sammen og opphøye Gud med det vi gjør, sier Angelskår.
Han forteller at de ber både før og etter øvelsene, og de ber sammen før og etter at de går på scenen.
– Det er en gjeng som er dyktige musikere, som er sammen om det samme formålet å prise Gud og gi ham alt, og det er imponerende rett og slett, føyer Haraldsen til.
Fellesskap
– Hvordan har det vært å være med og lede lovsangen på Lederkonferansen?
– Veldig gøy. Jeg merker at salen er med. På de stille partiene, hvor instrumentene forsvinner, så hører du salen, du hører fellesskapet. Du får et fellesskap med de der nede. Vi her oppe synger, de der nede i salen synger, svarer Angelskår begeistret.
Haraldsen peker på det samme.
– Vi har det samme målet, å prise Gud, og når vi får veldig respons fra salen, så er vårt mål nådd. Det er veldig gøy med den responsen der med å høre gjenklangen fra salen, sier Haraldsen.
Norsk, gammelt og nytt
– Hvordan har det vært å velge ut hvilke sanger som skal være med her?
– Vi har fokusert på å ha norske sanger. Du får bedre uttrykt lovsangen når du synger på norsk, for du vet mer hva du synger om. Så har vi valgt ut sanger utfra litt eldre som «Salige visshet» og «Navnet Jesus», men også litt nyere sanger og noen er helt nye som «Kom og ta din plass», sier Haraldsen.
Motiverende
Musikklæreren er ikke i tvil om hva det betyr for studentene på lovsang at de får lede lovsangen på Lederkonferansen.
– Det er veldig motiverende å vite at de har fått tillit av Lederkonferansen til å slippe til. Det gir oss noe ekstra å se frem til. Det gir en ekstra motivasjon når vi bruker tiden og legger ned arbeid for å forberede oss. Det er vi veldig takknemlige for at vi har fått den tilliten fra Lederkonferansen til å være her med unge studenter og lede lovsang, sier Håkon Ree.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!