RUSOMSORG: Daglig leder Bjørn Heradstveit i Indremisjonshjemmet er glad for at de har fått kjøpt nabohuset og kan utvide med flere plasser og ansatte. FOTO: Privat

Indremisjonshjemmet utvider virksomheten

Kjøp av nabohuset gir seks nye plasser innen rusomsorg i regi av Bergens Indremisjon.

1. oktober fikk Indremisjonshjemmet, som eies av Bergens Indremisjon og er hospits for rusmisbrukere/vanskeligstilte menn i Bergen, ny driftsavtale med Bergen kommune. Avtalen innebærer utvidelse på fem plasser med grunnfinansiering på 50 prosent. Det betyr at Indremisjonshjemmet nå har 35 plasser.

I tillegg kommer det seks nye plasser i nabohuset, Hollendergaten 13, som Indremisjonshjemmet nylig har kjøpt for 17 millioner kroner. Bergens Indremisjon meldte selv om denne nyheten i nr. 5/23 av kretsbladet Vårt Liv, som kom ut 31. oktober. Tre av de 35 beboerne vil bli flyttet over til det nye bygget så snart Indremisjonshjemmet overtar det, trolig i løpet av november.

Stor pågang
– Det er stor pågang på plassene våre. I tillegg har vi økt personalgruppen, og vi trenger flere kontorer og mer lagringsplass. Det er en av grunnene til at vi har kjøpet huset, sier daglig leder Bjørn Heradstveit til sammbåndet.no.

ImF-leder Runar Landro trakk fram nyheten i sin åpningstale 3. november på ImFs lederkonferanse som et eksempel på å «være til hjelp i tidens sosiale nød».

Tidligere eide Kirkens Bymisjon Hollendergaten 13, der de i flere år har drevet omsorgsbase for kvinner med seks plasser, og i førsteetasjen var det Møtestedet, en kafé for rusavhengige. Huset ble totalrehabilitert i 2012, slik at hele bygningen er i veldig god stand.

Passer godt
– Siden huset var godkjent som institusjon, passet det veldig godt med tanke på det arbeidet vi driver. Vi er veldig fornøyde og veldig glade for at det la seg til rette for at vi fikk kjøpe huset av Kirkens Bymisjon. Det setter vi veldig pris på, sier Heradstveit.

Indremisjonshjemmet har 23 ansatte, og de skal øke med 3 ½ årsverk, som vil si at de får 27- 28 ansatte i 20 årsverk.

Viktig aktør
– Hva betyr dette for dere?

– Vi har mange veldig flinke ansatte som gjør en veldig god jobb. Jeg tenker at da kan de hjelpe enda flere. Bergens Indremisjon har drevet dette arbeidet i over hundre år og er en viktig aktør innen rusomsorgen i Bergen. Vi tror vi kan nå enda lengre ut og hjelpe enda flere, svarer Bjørn Heradstveit.

Ifølge Vårt Liv er det planer om å åpne en ny avdeling med tilbud for rusmisbrukere over 60 år som ikke kvalifiserer for sykehjem. Tanken er også å bygge en gjennomgang mellom husene slik at den utvidede virksomheten ikke skal merkes av naboene rundt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.