SAMARBEID: Pastor Ephraim Pama taler på Kristent Seniorakademi i Bergens Indremisjon. Helge Hove tolker. Nå har Bergens Indremisjon inngått avtale med Ephraim Pamas menighet. FOTO: Briit Rønningen

Bergens Indremisjon har inngått avtale med menighet i Nigeria

Tidligere i høst hadde Bergens Indremisjon besøk av pastor Ephraim Pama fra Nigeria. Nå har forsamlingen inngått en avtale med Pamas menighet.

Via misjonsarbeider Bjørg Mæstad har Bergens Indremisjon hatt kontakt med pastor Ephraim Pama fra Kaduna i Nord-Nigeria. I fire uker i september og oktober besøkte han Bergens Indremisjon der han talte på Kristent Seniorakademi, på møter og gudstjenester og møtte studenter og ledere på ungdomsmøtet i Bergens Indremisjon, på NLA og Bildøy Bibelskole.

– Vi opplevde det utrolig spennende og givende at han var her fysisk. Det å møte ham, snakke med ham, høre hvordan situasjonen er i hans menighet der i Nord-Nigeria som lever under helt andre forhold enn oss, det var sterkt og veldig inspirerende, sier styreleder i Bergens Indremisjon, Olav H. Haugen.

Varig relasjon
Under dette besøket fant forsamlingen ut at de ville etablere en varig relasjon til Pama og menigheten hans, ECWA Bishara U/Yelwa. Bergens Indremisjon gjorde nyheten kjent i kretsbladet Vårt Liv, som kom ut 31. oktober.

– Det er viktig for oss som kristen forsamling i Norge hvor vi lever under helt andre forhold, at vi får denne relasjonen og kontakten med en menighet som lever under slike forhold, fortsetter Haugen.

Bønn og informasjon
– Hva kan du si om avtalen mellom Bergens Indremisjon og Ephraim Pama og ECWA Bishara U/Yelwa?

– Det er en avtale om å ha gjensidig kontakt, først og fremst med tanke på det åndelige livet, at vi ber for hverandre – for helt konkrete behov, og at den kontakten går begge veier. Vi ber for dem, og de ber for Bergens Indremisjon og de utfordringene som vi har, nevner Haugen først.

Det andre han nevner, er at avtalen innebærer å formidle førstehåndsinformasjon om situasjonen i Kaduna i Nord-Nigeria, der Ephraim Pama bor, slik at folk i Bergens Indremisjon kan være informert og spre informasjonen.

Økonomisk støtte
Så ønsker Bergens Indremisjon også å støtte menigheten ECWA Bishara U/Yelwa økonomisk.

– Det går helt konkret på ting som bedring av sanitæranlegget i deres kirke, behov de har for musikkinstrumenter som vi kan bidra til at de kan kjøpe inn, og det går på sikkerhet omkring kirken. De har et gjerde rundt kirken sånn at folk ikke bare kan gå rett inn på området. Det er noe som må settes i stand og oppusses, forteller Haugen.

– Hvordan skal den økonomiske støtten ordnes praktisk?

– Der har vi alliert oss med folk som har erfaring med tanke på å formidle den økonomiske biten til den type land, at det er trygge og sikre kanaler sånn at vi vet at pengene kommer dit de skal. Så har vi en avtale om at vi skal få løpende informasjon når vi sender penger og få tilbake-rapportering når disse prosjektene blir realisert, slik vi kan formidle informasjonen videre til forsamlingen.

Betydning
– Hva tror du dette kan bety for Bergens Indremisjon?

– Jeg tror det kan være med på å utvide vår horisont og forståelse for hvordan kristne har det som lever under veldig vanskelige forhold. Det gjør det mer nært og konkret at man har en man kjenner, et ansikt, en som man har snakket med, og en konkret menighet som vi da støtter på den måten, sier Olav H. Haugen.

Han tror også at det kan være viktig for ECWA Bishara U/Yelwa å ha kontakt med Bergens Indremisjon.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.