I STUDIO: Aud Karin Ringvoll intervjuer ImF-leder Runar Landro (t.v.) og styreleder Gabriel Pollestad. Vilhelm Viksøy (øverst) og Knut Vegard Fosse styrer kameraene. FOTO: PETTER OLSEN   

ImF med program på Bedehuskanalen

Tirsdager fra 19. desember vil det bli sendt egenproduserte informasjonsprogrammer om ImF på Bedehuskanalen.

SANDNES: Sendingene vil gå tirsdager fra kl. 21 til 21.30 med start 19. desember. Det blir reprise torsdager kl. 19 og lørdager kl. 23. De seks programmene får hvert sitt tema: Hva er ImF?, forkynnerbevegelse, en forsamling for alle, Bildøy bibelskole, Lyngdal bibelcamp og leirliv. 

Det er dialog med Kanal 10 med tanke på å sende programmene også der.

Innspilling

Sambåndet var til stede da studiodelen til det første programmet ble spilt inn onsdag ettermiddag 9. august. I det nye bønnekapellet i Fredheim Arena har Knut Vegard Fosse allerede jobbet en stund med rigging av kamerautstyr. De neste til å ankomme er Vilhelm Viksøy og Aud Karin Ringvoll fra ImF, som sammen med ImF-leder Runar Landro skal veksle på å være programledere. Det er blant annet her studioinnspillingene foregår. 

Sambåndet har tidligere skrevet at TV-programmene er ett av flere tiltak for å samle inn halvannen millioner ekstra kroner i 2023 til den anstrengte ImF-økonomien. Sendingene vil presentere arbeidet til ImF og har som mål å skape engasjement. Det vil bli mulighet for seerne til å gi kollekt til ImF. 

Produksjon

I bønnekapellet dukker nå også Runar Landro og ImF-styreleder Gabriel Pollestad opp. De to skal være gjester i det første programmet og følger oppmerksomt med når Viksøy og Ringvoll øver på «studiostikkene», altså det som skal leses opp i studio under sendingene. 

For å gjøre produksjonen så billig som mulig, gjør ImF arbeidet «selv», det vil si med store bidrag fra Fredheim Arena og frivillig innsats. Ett eksempel på det siste er kameramann Fosse, som til daglig jobber i Altibox. Til sammen er det planlagt seks halvtimelange programmer, hvert av dem med et eget tema og relevante gjester. Hvert program skal også ha et historisk innslag under vignetten «ImF på 1-2-5». Runar Landro får ansvar for dette. Det blir også intervjuer som tas opp utenfor studio, i tillegg til sang og andre innslag. 

I bønnekapellet er en times tid med tekniske justeringer og terping og flikking på manus over, og Knut Vegard Fosse gir beskjeden om at «kamera går». Etter flere tagninger sitter den innledende samtalen mellom programlederne Aud Karin Ringvoll og Vilhelms Viksøy godt. Her får vi blant annet høre Ringvolls refleksjon over hvorfor det har vært så mange ulike organisasjoner på bedehuset. 

INNSPILLING: ImF-leder Runar Landro leser inn teksten til en utgave av «ImF på 1-2-5» ved hjelp av teleprompter. Bak kamera er Knut Vegard Fosse. FOTO: PETTER OLSEN

Gjester

Tema for første program er «ImF i dag», og ImF-leder Runar Landro og styreleder Gabriel Pollestad tar plass i gjestestolene. Her er det Ringvoll som intervjuer, mens Viksøy gjør tjeneste som ekstra kameramann. Landro får blant annet spørsmål om hva som vil være hans drømmescenario for ImF, mens Pollestad forteller om eget engasjement i lokalforsamling og hva som likheter og ulikheter mellom styrearbeidet og hans mangslungne yrkesbakgrunn.  

Det siste som spilles inn i studioet denne onsdagskvelden, er Landros «ImF på 1-2-5 om Lyngdal bibelcamp, som skal sys inn i et senere program. Her byttes manuskortene ut med teleprompter, en maskin som viser teksten i et speil som er montert foran kameralinsen. Med stødig stemme og fast blikk holder det med én tagning for Runar Landro.  

Etter et omfattende arbeid som har pågått store deler av året, er det nå altså klart for sending.

En versjon av denne reportasjen ble først publisert i Sambåndet nr. 06/23, som kom ut 23. august.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.