TRIVES: Lea trives på Sjøholt folkehøgskole. Her er hun en tur på sjøen sammen med linjelærer på dyreomsorg, Anne Marte Aasebø.  FOTO: PRIVAT 

– Uvurderlig med ekte historier fra Sjøholt

Nyttårsaften og 1. nyttårsdag sendte TV2 et intervju med en elev på Sjøholt folkehøgskole. Selv om skolens navn ikke ble nevnt i intervjuet, tror assisterende rektor at det har betydning.

I fjor vår var Lea (21) som kommer fra ei bygd ikke så langt i fra Sjøholt, på besøk på Sjøholt folkehøgskole. Hun bestemte seg for å søke på skolen og begynte på linja dyreomsorg høsten 2023. 

– Lea er en jente med Downs syndrom som ikke alltid har hatt det så kjekt på skolen. Hun har opplevd utestenging. Så håpet hun at et år på Sjøholt skulle være en ny start, forteller assisterende rektor Ruben Lie Monsen. Les mer om bakgrunnen her.

TV Bra
På eget initiativ tok Lea tatt kontakt med TV Bra, en TV-kanal av, med og for mennesker med funksjonsnedsetting. De sendte en journalist/fotograf fra Bergen som var på Sjøholt en hel dag og filmet og intervjuet henne. 

– Vi er veldig stolte av Lea. På eget initiativ får hun sagt noe viktig om det å gå på folkehøgskole, og hun får med det vist frem skolen vår, påpeker Lie Monsen. 

Intervjuet er til et program som heter «Tid for omtanke». I 2022 ble det plukket opp av TV2 og sendt i forkant av kongens tale på nyttårsaften og i forkant av statsministerens tale 1. nyttårsdag. Reportasjen med Lea ble sendt nyttårsaften og første nyttårsdag 2023.

Sosiale medier
– Har dere fått noen reaksjoner på reportasjen? 

– Vi har ikke noen direkte henvendelser til oss per nå, men det har vært voldsom aktivitet på sosiale medier. Det er alltid kjekt å lese når foreldre til elever deler og skriver flotte ting om skolen. 

Klippet vekk

– Hvordan oppfattet dere reportasjen med Lea? 

– Jeg synes det var kjempefint, og jeg synes Lea kom veldig godt ut av det. Så synes jeg det var dumt at det ikke kom tydelig frem at det er Sjøholt folkehøgskole hun går på. Jeg jobbet gjennom manuset med henne, og jeg vet at hun sa skolens navn på skjermen, men de har klippet det vekk. 

DYREOMSORG: Lea går på linja dyreomsorg, og her er hun hun på ridetur. FOTO: PRIVAT

Stolt

Når Sambåndet snakker med assisterende rektor 3. januar, er Lea er ennå ikke kommet tilbake på skolen fra juleferie, men Lie Monsen har fått litt tilbakemelding på hvordan hun har oppfattet reportasjen. 

– Hun er veldig stolt og kry, rapporterer han.

Reklame
Hva tenker du om reklameeffekten av dette når navnet på skolen ikke kommer frem? 

– Det var dumt at navnet ikke kom frem, men jeg ser at vi har fått mange delinger og innlegg på sosiale medier. Jeg er sikker på at det har en betydning. Vi har fått vist frem skolen på en god måte. Vi får stå for promoteringen selv, sier Lie Monsen og legger til: 

– Det er nå det drar seg til med søknader, og det blir spennende å se om det gir noe utslag. Vi håper jo det vil gjøre at også andre for øynene opp for det gode tilbudet som vi her på skolen. 

Ekte

– Det er uansett ikke dårlig å komme på TV2 som det er mange som ser på. 

– Det er så flott at vi får fram ekte historier der elever selv setter ord på de gode opplevelsene de har her på skolen. Det ser jeg på som uvurderlig, sier Ruben Lie Monsen.   

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.