STEMMEN: Liv-Margrethe Ulvund synger Trygve Skaugs "Voksesmerter" i TV2-programmet The Voice. FOTO: TV2 / Thomas Andersen

Ville gjøre noe gøy – meldte seg på The Voice

Tidligere student på Bildøy bibelskole, Liv-Margrethe Ulvund, hadde behov for å gjøre noe utenom det vanlige og meldte seg på The Voice. Forrige fredag gikk hun videre i sangkonkurransen på TV2.

I 2017-19 gikk Liv-Margrethe Ulvund på Bildøy Bibelskole. Forrige fredag kunne de som følger TV2-programmet The Voice («Stemmen» på norsk), se henne fremføre Trygve Skaugs sang «Voksesmerter». Hun imponerte dommerne med sin tolkning og gikk videre i programmet.

Når Sambåndet ringer, er Ulvund nettopp ferdig med arbeidsdagen på en barneskole, der hun jobber som vikarlærer.

– Det er ikke noe fast, det er bare en jobb ved siden av studiene, forteller Ulvund.

Hun er fra Gjerdsvika på Sunnmøre, har bodd i Bergen siden hun gikk på Bildøy Bibelskole, er utdannet musikklærer og tar nå master i musikk og ensembleledelse i Levanger. Det er et samlingsbasert studium der hun reiser til Trøndelag noen ganger i semesteret.

På Bildøy Bibelskole tok hun ikke musikklinja som man kanskje skulle tro, men Krik-linja.

– Grunnen til det, var at jeg gikk på musikklinje på videregående skole. Derfor ville jeg prøve noe nytt da jeg begynte på bibelskole, forklarer Ulvund.

Viktige år
– Hva har de to årene på Bildøy Bibelskole betydd for deg?

– Det var veldig viktige år for både personlig vekst og vekst i troen. Jeg vil si at det dannet grunnlaget for min kristne tro for resten av livet. Det var der jeg fant ut hva det vil si å ha en personlig relasjon til Jesus. Jeg ble mer frimodig og våget å be høyt og ha bibeltimer og andakter. Jeg vokste utrolig mye på de to årene. Det var trygge rammer der en kunne bli utfordret. Det er nok det som sitter mest igjen, at jeg fikk vokse mye både i troen og som person.

PROMOTERING: Liv-Margrehte Ulvund håper deltakelsen i The Voice kan gi henne flere musikkoppdrag. FOTO: TV2 / Thomas Andersen

Spennende
– Hvorfor meldte du deg på The Voice?

– Det er fordi jeg har tenkt på det en stund, men jeg har aldri tort på grunn av nerver. Jeg er glad for at jeg er blitt pushet av venner, og jeg tenkte at «nå har jeg sjansen». Nå fikk jeg lyst til å gå litt mer for musikken, og jeg hadde egentlig behov for å bare gjøre et eller annet litt spennende, sier Ulvund

– Det er en kjempefin måte å promotere seg selv på og kanskje få litt flere oppdrag. Det var også litt av målet, legger hun til.

Foreløpig har hun ikke fått flere oppdrag, men hun understreker at hennes opptreden i The Voice er noe ganske nytt.

– Men jeg håper jo det blir flere oppdrag, gitt at jeg kommer videre. Hvis en kommer på skjermen flere ganger, blir kanskje sjansen større for at en kan bli lagt mer merke til og at en kan bli mer synlig i musikkmiljøet.

Nye relasjoner
– Hva betyr det for deg å delta i The Voice?

– Til nå har det betydd nye relasjoner og mange delte erfaringer. Det var kanskje litt uventet at jeg skulle møte så mange folk som jeg ellers ikke ville ha møtt, og at vi har kommet så godt overens alle sammen, for vi er jo folk fra veldig mange forskjellige miljø og plasser. Det å ha møtt så mange fine folk, har betydd veldig mye. Målet er også å gjøre noe gøy og nytt.

Ulvund føyer til at hun prøver å gjøre en grei figur på fjernsyn og fremme gode verdier.

– Det er også noe jeg har lyst til å prøve å få til.

Musikksmak
I flere år har Ulvund sunget i ImF-koret Divisi, og hun er fast lovsangsleder i Salem Misjonskirke i Bergen. I fjor ledet hun lovsangen på ungdomsfestivalen UL i Stavanger, og det skal hun også i år.

– Musikksmaken har endret seg litt gjennom årene. Hvis jeg har behov for å høre på noe som skal få meg til å føle meg god innvendig, er jo lovsang nummer én. Etter hvert som jeg er blitt mer musikkinteressert, har jeg gått mer inn i popverdenen og blitt mer opptatt av det instrumentale. Jeg er kanskje begynt å bli litt mer nerdete. Det å være litt nerdete synes jeg er litt kjekt.

– Hva betyr musikk for deg?

– Det som jeg synes er fantastisk med musikken, er at den kan gi noe uansett hvor du er hen i livet, hvilket sted du er på og hva slags humør du er i. Du føler den gir deg noe, uansett.

Berøre
– Hvorfor valgte du Trygve Skaug sin sang «Voksesmerter»?

– Grunnen var at jeg ville ha en låt som kunne appellere til folk. Jeg opplever at den kan ha noe å si uansett hvem som hører den. De viktigste øyeblikkene er de som oppstår når du hører noe som treffer deg og du føler at du blir berørt. Det var det som var målet. Jeg ville synge om et eller annet som berører folk. Den sangen opplever jeg har et sterkt budskap, og jeg tenkte at kanskje er det noen som trengte å høre akkurat denne sangen.

– Er målet ditt å kunne leve av musikken?

– Jeg tror målet er å kunne leve som musikklærer. Jeg trives veldig godt som lærer. Noen stor artist har jeg vel ikke mål om å bli, men å være litt freelancer ved siden av, det er absolutt en drøm. Litt lærerjobb og litt musikk, det hadde vært midt i blinken, sier Liv-Margrethe Ulvund.

1 svar
  1. Yonas says:

    jeg har lyst til å melde meg på the voice pågrynna av jeg blir måbet at jeg ikke flink nok til allt så da vil jeg at jeg skal visse dem at de tar feil

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.