PASTOR: På gudstjenesten i Fredheim Arena 14. januar forkynte Runar Landro ut fra prologen i evangeliet etter Johannes. FOTO: PETTER OLSEN

Runar Landro tar snippen av

Runar Landro slutter som pastor i Fredheim Arena fra sommeren av etter til sammen 32 år i forsamlingen.

Publisert fredag 19. januar 2024 kl. 13.50.

Den erfarne pastoren orienterte medlemmene om oppsigelsen som del av den ordinære medlemsmailen som ble sendt ut tidlig fredag ettermiddag.

En viktig del av bakgrunnen er at Landro fra 1. mars 2023 gikk inn i en delt stilling som toppleder for ImF sentralt samtidig som han fortsatt skulle være en del av pastorteamet i Fredheim Arena fram til fylte 67 år i 2025.

– For meg er det å være pastor et liv. Jeg opplever nå at jeg ikke er i stand til å være tilstrekkelig til stede som pastor i hodet mitt, sier Landro til sambåndet.no.

– Betyr mye

Overfor medlemmene uttrykker pastoren det blant annet slik: «Begge oppgavene krever mye, og jeg er ikke fornøyd med at det i særlig grad har gått ut over pastoroppgaven på Fredheim. Derfor har jeg blitt rolig for at det er rett å avslutte jobben på Fredheim når dette semesteret er over.

For meg er dette en avgjørelse som har sittet lang inne. Forsamlingen betyr uendelig mye for meg, og har i snart 32 år hatt en stor plass i mitt og min families liv. Det er derfor med blandede følelser jeg nå skriver dette til dere. Men, som det står i Skriften; ‘Det er en tid for alt!'»

Runar Landro begynte i forsamlingen i 1981, da som sivilarbeider før han ble pastor. Han fortsatte fram til 1996, da han tok et avbrekk for å gå inn i en annen stilling. Han var tilbake igjen høsten 2007 og har siden den gang både vært daglig leder og hovedpastor i Fredheim Arena.

– Tap for Fredheim

– Det blir et tap for Fredheim, og vi sitter igjen med stor takknemlighet, sier pastor og daglig leder Andreas Bjørntvedt i en kommentar like etter at kunngjøringen gikk ut til forsamlingens medlemmer.

Landro bekrefter selv at eldsterådet fikk vite om beslutningen hans allerede før jul. Deretter ble styre, pastorteam og stab orientert. Også leder for ImF-styret, Gabriel Pollestad, ble tidlig orientert. Resten av ImF-styret fikk informasjonen i møtet lørdag 13. januar.

– Jeg kan bare si at jeg ble møtt med forståelse fra alle, sier Landro.

– Forberedt

Andreas Bjørntvedt bekrefter at oppsigelsen ikke kom helt uventet på ham. Runar Landro blir 67 år i januar 2025 og vil dermed ha nådd pensjonsalder. Stillingen hans i ImF varer i utgangspunktet fram til 1. mars 2025.

– Vi var forberedt på at noe vil skje i januar neste år, men nå skjer det altså et halvt år tidligere, konstaterer Bjørntvedt.

Etter et eget ønske blir Landro stående i pastorstillingen ut juni måned.

– Vi er glade for at han dermed blir værende ut semesteret, sier Bjørntvedt.

I pastorteamet er det avklart at Andreas Bjørntvedt fortsetter som pastor/daglig leder og skal arbeide inn mot styret, mens Torgeir Lauvås, som begynte så seint som 1. oktober i fjor, overtar Runar Landros plass i eldsterådet fra og med juli måned. Anne Lene Otterøen fortsetter som familiepastor.

ImF-leder

Runar Landro begynte som ImF-leder i 60 prosent stilling 1. mars 2023. Sammen med Anja Ulveseth Heggen i 80 prosent stilling skulle han ta over generalsekretærfunksjonen etter Erik Furnes.

Oppgaven som ImF-leder ble enda mer omfattende og krevende enn det Landro hadde sett for seg, ikke minst knyttet til økonomiske utfordringer for sentralleddet. Som kjent er det innkalt til ekstraordinær generalforsamling (GF) for ImF 24. februar. Der vil ledelse og styre legge fram en plan for hvordan økonomien skal bringes på fote igjen. Som Sambåndet har skrevet, vil salg av eiendom være en viktig del av denne planen.

– Det er ikke vanskelig å se at han har jobbet mer enn 60 prosent for ImF. Han har alltid hatt en ekstrem arbeidskapasitet, så når han ikke får det til å gå opp, er det fordi stillingsstørrelsen i ImF er for lav, konstaterer Andreas Bjørntvedt.

Markering

Runar Landro opplyser til Sambåndet at ImF-styret valgte å øke stillingsprosenten hans til 80 i januar og februar blant annet på grunn av arbeidet knyttet til ekstraordinær GF. Samtidig gikk han da ned 20 prosent i stilling i Fredheim Arena.

Andreas Bjørntvedt sier at Landros avgang som pastor vil bli behørig markert på den siste gudstjenesten før sommeren.

Også publisert fredag 19.01.24: Tidligere bibelskolestudent med i The Voice.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.