DOKUMENTASJON: Nytt sanitæranlegg til menigheten ECWA Bishara U/Yelwa er nesten ferdig og støttet av Bergens Indremisjon. FOTO: Privat

Samlet inn 70 000 til menighet i Nigeria

Bergens Indremisjon inngikk høsten 2023 en avtale med en menighet i Nigeria. To kollekter har gitt cirka 70 000 kr som blant annet har gått til nytt sanitæranlegg.

Den 8. november 2023 meldte sambåndet.no at Bergens Indremisjon hadde inngått en avtale med pastor Ephraim Pamas menighet ECWA Bishara U/Yelwa i Kaduna i Nord-Nigeria. Pama hadde vært på en måneds besøk i Bergen.

Menigheten er en del av ECWA (Evangelical Church Winning All), et av de største kirkesamfunnene i Nigeria med rundt 10 millioner medlemmer og mer enn 6 000 lokale kirker i 19, ifølge en.wikipedia.org.

Avtalen innebærer at blant annet at Bergens Indremisjon vil støtte menigheten ECWA Bishara U/Yelwa økonomisk til konkrete prosjekter.

INNE: Slik ser det ut inne på toalettet. FOTO: Privat

 

Sanitæranlegg
Til nå har Bergens Indremisjon støttet to av ECWA Bishara U/Yelwa sine prosjekter. Det ene er støtte til å bygge nytt sanitæranlegg for kirken. Det eksisterende anlegget var i veldig dårlig stand.

– Sanitæranlegget er ifølge de siste rapportene vi fikk om det, nesten ferdig. De har sendt rapport og bilder av dette, som vår misjonsarbeider Bjørg Mæstad har bragt videre som informasjon til forsamlingen vår, forteller styreleder Olav H. Haugen i Bergens Indremisjon i slutten av januar.

Sikkerhet
Det andre prosjektet går på sikkerhet. Rundt kirkeområdet er det en støpt mur med en port, sånn at de har kontroll på hvem som kommer ut og inn. Muren var veldig dårlig og medtatt og trengte å restaureres.

– Sikkerhetsmuren er også i ferd med å bli ferdig, men der er det noe som gjenstår.

– Hvor mye penger har dere sendt til menigheten?

– Til nå har vi tatt kollekt to ganger, og det er vel sendt rundt 70 000 kr, sier Haugen.

TOALETT: Slik ser sanitæranlegget ut utenfra. FOTO: PRIVAT

Kanaler
Styrelederen sa til sambåndet.no i november 2023 at de hadde ordnet seg med folk med erfaring og kontakt med trygge og sikre kanaler med tanke på å formidle økonomisk støtte til prosjekter i Nigeria, et land med my korrupsjon.

– Hva slags folk og kanaler er det snakk om?

– Alle transaksjoner gjøres via vår regnskapsfører i Knif, og de har et system på dette. Vi kommuniserer ikke med en privatperson i Nigeria, men en menighet som er en del av et kirkesamfunn, ECWA, som har kontroll på pengene, sier Olav H. Haugen.

Han opplyser videre at pastor Pama har satt opp detaljert beskrivelse av prosjektene med kostnader i forkant, og at det skal gis en rapport og bildedokumentasjon etter at prosjektene gjennomført.

En versjon av denne artikkelen ble først publisert i Sambåndet 02/24, som kom ut 14. februar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.