LINDESNES: Remehaugen kystbarnehage holder til i Reme bedehus i Svennevik. FOTO: ImF SØR

Legger ned barnehage

ImF Sør avvikler Remehaugen kystbarnehage fra 31. juli. Grunnen er for mange barnehager på for få barn i kommunen.

Det opplyser styreleder for barnehagen, og kretsleder for eieren ImF Sør, Ragnar Ringvoll, til sambåndet.no. Saken har vært behandlet både i styret for barnehagen og i kretsstyret.

– Avgjørelsen er basert på forslag fra de ansatte i barnehagen. Det vil bli en styrt avvikling, sier Ringvoll.

Barnehagen holder til i Reme bedehus i Svennevik på Lindesneshalvøya.

Vil styrke for barn og unge

ImF Sør eide også barnehagen Brøvigs Minde i Farsund. Som kjent førte økonomiske problemer i dette barnehageselskapet til at styret for barnehagen måtte begjøre oppbud , og Agder tingrett åpnet konkurs 22. februar i fjor.

– ImF Sør vil nå bruke krefter og ressurser på en litt annen måte. Vi kommer tilbake til det i forbindelse med omorganiseringsprosessen som pågår i ImF. Å styrke barne- og ungdomsarbeidet i ImF Sør er en del av det, framholder Ringvoll.

Nedgang

Prognoser fra Statistisk sentralbyrå og KS viser at det blir færre barn i aldersgruppen 2–15 år i Lindesnes kommune framover. Ifølge rådmannens budsjettforslag for 2024 reduseres antall barn fra 4557 i 2020 til 3748 i 2033. Det er en reduksjon på nesten 18 prosent.

Kommunen har seks kommunale barnehager og 18 private. Telling pr.  15.08.23 viser at det er totalt 375 barn i de kommunale barnehagene i kommunen og 680 barn i de private.

20 års drift

Remehaugen kystbarnehage har utvidet kristen formålsparagraf. Barnehagen er godkjent for 25 barn over tre år og har per desember 2023 14 barn og 13 ansatte.

8. april informerte barnehagen om nedleggelsen på sin Facebook-profil. Her skriver de blant annet: «Etter 20 år med krabbefangst og bygging av sandslott, er det på tide å trekke teina en siste gang. Til sommeren stenger vi dørene.»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.