BERGEN: Fra januar har Kalfarveien 31 vært undervisningssted for lærerutdanningen. FOTO: NLA HØGSKOLEN

NLA med alternativ studiestart

I høst blir det en annerledes oppstart på NLA Høgskolen sine campuser. Målet er å tilby en inkluderende og trygg studiestart for alle.

NLA Høgskolen, med studiesteder i Bergen, Oslo, Kristiansand – og et nytt studiesenter i Trondheim – forbereder en litt annerledes studiestart enn den tradisjonelle, og de har valgt å kalle den «velkomstuke». I Bergen starter de fleste i uke 33, fra 12. august.

Myk start
– Vi ønsker å tilby en studiestart med engasjerende og meningsfulle aktiviteter, forteller kommunikasjonsleder Solfrid Øvrebø Ebbesen ved NLA Høgskolen til sambandet.no.

I Bergen blir det «Myk start», som er åpen campus for studentene før velkomstuken. Her kan studentene bli kjent på campus, møte undervisere og stille spørsmål om ulike saker de lurer på. Studentprest, administrasjon og undervisere vil være til stede disse dagene.

De første dagene etter studiestart vil bestå av felles oppstartsamlinger knyttet til de ulike fagene, og nye studenter vil få tilbud om både faglige og sosiale arrangementer i regi av sine studieprogram. Studentverter og ansatte vil være til stede for å ønske studentene velkommen.

Gudstjeneste
Ebbesen nevner konkret at de blant annet samarbeider med Laget og Krik (Kristen Idrettskontakt) i oppstarten, og nye studenter vil bli invitert til grilling, konsert, rebus og omvisning på campus.

I både Bergen og Kristiansand blir det arrangert en felles oppstartgudstjeneste, hvor også de andre utdanningsinstitusjoner blir invitert.  I tillegg har høyskolen tett dialog med studentprestene for å sikre at de er synlige under oppstarten og kan informere om sine ulike tilbud.

Annerledes
— Tanken er å trekke studentene bort fra byen og utestedene, og i stedet være med på aktiviteter på campus. Vi ønsker en studiestart der studentene kan kjenne seg inkludert og trygge.

– Er ikke deres studiestart allerede annerledes ved at deres kristne verdigrunnlag kommer frem?

– Det er mye som skjer i oppstarten som ikke er i regi av utdanningsinstitusjonene, og vi vet fra tidligere oppstartundersøkelser at studentene ønsker flere alkoholfrie arrangement. Dette ønsker vi å fortsette å bidra til, og vi satser derfor ekstra i år på en god oppstart og velkomst for våre nye studenter, sier Solfrid Øvrebø Ebbesen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.