Fra lærer til allsidig stilling i Betlehem

Karoline Sævig trengte en pause fra lærerjobben og har begynt å jobbe som barn- og familieleder, konfirmantleder og musikkmedarbeider i Bergens Indremisjon.

Den 15. juli begynte Karoline Sævig i en 70 prosent stilling i forsamlingen Betlehem i Bergens Indremisjon. Hoveddelen av stillingen er barn- og familieleder i 50%. I tillegg konfirmantleder og musikkarbeider i 10% stilling hver.

Hun har jobbet som lærer på Danielsen ungdomsskole Bergen siden 2015, er gift og har fire barn 3 til 10 år.

Variasjon
– Hvordan blir det å kombinere disse ulike arbeidsområdene i en stilling?

Jeg tror det blir veldig kjekt å kombinere alle de tre elementene, for da får man god variasjon. Jeg synes det er kjekt å drive med litt forskjellig, sier Sævig til sambåndet.no

Jeg skal legge til rette for det forsamlingen ønsker. Musikkarbeiderstillingen kan kanskje sees på som en prosjektstilling der jeg organiserer og planlegger ulike arrangementer som kommer forsamlingen til gode, legger hun til.

Engasjert
Hun er oppvokst i Betlehem og kjenner derfor forsamlingen godt. På frivillig basis har hun vært engasjert som leder for forsamlingens barnekor Bibalo. Nå er det blitt en del av hennes stillingsinstruks. I tillegg synger hun i koret divisi og dermed i sang- og musikktjenesten i Betlehem.

Sang og musikk er en flott måte å berike troslivet på. Det gir troen min flere dimensjoner. Gud kan tale til meg, jeg kan synge til Gud, og det kan fortelle andre om hvem Gud er

Grunner
– Hvorfor vil du gå inn i denne stillingen i Betlehem?

Det er mange grunner til det. Siden jeg har egne barn som går i forsamlingen, er jeg opptatt av at de må få et godt tilbud, og at vi må vise barna at vi prioriterer dem. For det er de som er fremtiden. Så trengte jeg en liten pause fra tilværelsen som lærer, og når de lyste lyste ut stillingen, passet det fint, og jeg tenkte at jeg ville søke på den.

Synlig
– Hva vil være viktig for deg i denne stillingen?

Det er først og fremst å være synlig der barna er. Stillingen innebærer administrasjon og planlegging, men jeg er opptatt av å være til stede der barna er, så de kan bli kjent med meg og jeg kan få en god relasjon til dem, sier Sævig og føyer til:

De aller fleste som er kristne, blir det når de er enten barn eller ungdom, og da er det viktig å prioritere den generasjonen og gi dem en ordentlig god ballast å ta med seg videre i livet.

Familieorientert
Hun fremholder at Betlehem skal være familieorientert som forsamling og har derfor et mål om at familiene i Betlehem skal føles seg sett og prioritert.

Det er en komplisert oppgave å være foreldre i samfunnet vårt i dag. Det er mange stemmer som ønsker å fortelle oss hvordan vi skal leve livene våre, og mange av disse stemmene er ikke etter Guds vilje.

Sævig fremholder at menighetene rundt omkring derfor har et ekstra stort ansvar for å legge til rette for støtte og veiledning i en slik tid.

Et slikt miljø vil jeg være med på å legge til rette for. Vi skal vise at har man barn, så blir de sett hvis de kommer inn i vår forsamling, og at vi er veldig opptatt av at det er så viktig å prioritere nettopp de som er små, sier Karoline Sævig.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.