BERGEN: NLA Høgskolen oppfyller nå alle krav til å være en akkreditert høgskole, ifølge en sakkyndig komité. FOTO: NLA HØGSKOLEN

Tilsynskomité mener NLA oppfyller alle krav

En sakkyndig komité konkluderer nå med at den delvis ImF-eide NLA Høgskolen oppfyller alle gjenstående krav til å være en akkreditert høgskole.

Publisert 26. august 2024 kl. 11.42.

– Vi er strålende fornøyd, sier rektor Sigbjørn Sødal ved NLA Høgskolen. Når sambåndet.no tar kontakt, har rektor bare rukket å informere ledelsen ved skolen om brevet som kom fredag.

Det er Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) som har satt ned den sakkyndige komiteen. Nokut skal nå saksbehandle rapporten og legge den fram for sitt styre til endelig avgjørelse. Det skjer etter planen i september eller oktober.

– Det er sjelden at styret i Nokut endrer på en slik innstilling, konstaterer Sigbjørn Sødal.

Revisjon

Det var i desember 2019 Nokut åpnet revidering av NLA Høgskolens akkreditering som høgskole. Å være akkreditert betyr at høgskolen har fullmakt til selv å opprette nye studietilbud på bachelorgradsnivå.

Bakgrunnen for revideringen var at Nokut hadde mottatt ulike bekymringsmeldinger om NLA Høgskolens praktisering av prinsippet om akademisk frihet, og at forskningsproduksjonen var for lav.

Forskning

I desember 2021 konkluderte Nokut-styret med at NLA Høgskolen oppfylte lovkravene til faglig frihet og ansvar, men at det var mangler når det gjaldt fagmiljø og forskning.

Det er disse to siste punktene den sakkyndige komiteen har vurdert. 1. november i fjor publiserte sambåndet.no en artikkel der høgskolen la fram dokumentasjon på det arbeidet den hadde lagt ned for å oppfylle kravene.

Svar

Fredag kom svaret fra komiteen om at også disse siste punktene er oppfylt.

– Det har vært en samlet mobilisering i hele staben. Det er de ansattes engasjement og arbeid som har ført til dette, understreker rektor Sigbjørn Sødal.

Les mer: Slik ga NLA svar på tiltale (kommentar).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.