Sambåndet

Mandag 17. desember 2018
RSS
FULLT: Forsamlingsleder Jørgen Tønnessen (i midten fremst) foran en festpyntet forsamling under nyåpningen av Fristad bedehus tidligere i år. FOTO: PETTER OLSEN

Det skjer noe på Frikstad

En møtehelg på Frikstad bedehus ble plutselig til seks, snart syv møtehelger.

Av Brit Rønningen. Publisert 21. september 2018.

KRISTIANSAND: Det har vært fullt på Frikstad bedehus flere helger på rad. Foto: ImF Media arkiv

En overveldet forsamlingsleder forsøker å forklare hva som skjer på bedehuset for tiden.

‒ På en måte er det litt uvirkelig. Vi har nettopp fått nytt hus. Og nå har vi møtehelger hvor det kommer så mange at det gamle huset ville vært altfor lite, sier forsamlingsleder på Frikstad bedehus, Jørgen Tønnessen, til sambåndet.no og begynner med begynnelsen.

Masse folk
‒ Det begynte med at en predikant ikke kunne komme på et søndagsmøte vi skulle ha 12. august. Leif Solheim, Sverre Leif Lien og Arne Gundersen skulle synge på møtet. Men siden taleren ikke kunne komme, ble de enige om å synge å tale hele helgen. Det var greit, men så begynte ting å skje.

‒ Hva skjedde?

‒ Det var masse folk på møtene. Vi merket at der var en lengsel etter denne forkynnelsen, og der var en del utenfra forsamlingen som var på møtene. Så har det gått slag i slag med møtehelg hver helg siden. Vi skal også ha møtehelg nå til helgen, og det blir syvende helgen. Så langt er det åtte personer som er kommet til tro. Den eldste er i 80-årene, og den yngste er i 20-årene.

Alle generasjoner
‒ Så dere når alle generasjoner, også de unge?

Ja, det gjør vi. Der er flere unge fra forsamlingen som kommer på møtene, og de har med seg venner. Men tyngden av de som kommer, er 50 pluss.

Sist uke hadde Frikstad bedehus i tillegg til kveldsmøter med Solheim, Lien og Gundersen, også besøk av rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy Bibelskole, som hadde bibelundervisning torsdag kveld, bibeltime lørdag formiddag og tale på formiddagsmøtet på søndag.

‒ Det var fullt hus på søndag. Det var et godt tegn, det viser seg at det ikke er talerne folk løper etter.

Forkynnelsen
Tønnessen tror forkynnelse og bønn er en viktig forklaring på det som skjer.

‒ Forkynnelsen rører ved hjertet og samvittigheten. Den berører livet og virkeligheten. Man blir satt på valg. Det tales direkte til tilhørerne. Det er vekkelsesforkynnelse. Når folk er ærlig med livet sitt, begynner det å skje ting. Det kan spre seg. Gud kan røre ved mennesker og tenne en ild. De forkynner for livet og for fornyelse og omvendelse. Fornyelse for Guds eget folk er også viktig. En kristen som lever et dobbeltliv, har det ikke godt med seg selv. Man må komme i lyset med livet sitt og rydde i eget hus og komme til Jesus med alt, også våre medmennesker, og bli med i bærelaget, være med og bære folk til Jesus, sier han.

‒ Hvor lenge vil dere holde på med møtehelger?

Så lenge det skjer noe, vil vi fortsette møtehelgene. Og jeg vil oppfordre folk til å be for møtene, svarer Jørgen Tønnessen.

Publisert tidligere denne uka:

17.09.: Å forvalte en arv i hurtighetens tidsalder (om NLA Høgskolen) 

18.09.: Nettverk for god lyd (om Lederkonferansen) 

19.09.: Lederkonferansen foran skjema.

20.09.: I kø for å endra abortlova (leiarartikkel)

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Danielsen barneskole Sotra feirer 10-årsjubileum med lapskaus, hotdog, kake og jule- og jubileumskonsert.

Teolog og forfatter mener kristne har lagt seg til en uvane med å gå uforandret fra møter med Jesus i forkynnelse og bibellesing.

Fem prosent av alle innbyggjarar i Norge over 16 år bur i eit hushald som har vanskeleg eller svært vanskeleg for å få endane til å møtast.

14 bibelskoler har gått sammen om å opprette Informasjonskontor for bibelskolene i Norge for å fremme skoleslaget for potensielle elever.

Rus, seksualitet og nettvett er tema for færre enn halvparten av kirker og organisasjoner som driver med arbeid for aldersgruppen 9 til 13 år.

Copyright © Sambåndet 2018