Pit Stop Bergen 2010

Suksess med åpent Pit Stop

– Dette var veldig bra og jeg er godt fornøyd både med arrangementet og oppmøtet, sier Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG.

Årets Pit Stop i Bergen gikk av stabelen 17.-19. september. Nytt av året var at forhåndspåmelding ikke lenger var nødvendig.
– Det var jo litt spennende på forhånd hvordan dette ville slå ut, men antall deltakere på møtene var minst like høyt som før, sier Kenneth Foss. Han anslår oppmøtet til 300 fredags kveld og 250 lørdags kveld. Dette er som tidligere år. Seminarøkten lørdag samlet i overkant av hundre deltakere, også det som normalt.

Grillfest
Det seminaret som samlet flest, var «Grill en kristen», der Edvard Thormodsæter og Erlend Hardang var grillsjefer. Mer enn seksti deltakere hadde møtt opp for å stille spørsmål til de to unge forkynnerne. Alkohol, det ondes problem og hva skjer med døde spedbarn, var blant nøttene de måtte knekke.

Tema for helga som helhet var «Fellesskap» og hovedtalere var Torgeir Nygård og Karen Sofie Aasmyr.
At alle samlingene nå er åpne for alle og påmeldingen er borte, er også en viss erkjennelse av at Pit Stop ikke har lykkes helt med hovedmålet sitt: å samle ledere, ikke bare deltakere.
– Vi har lykkes godt med å nå kristne ungdommer, men ikke like godt med å nå lederne. Dermed har nok Pit Stop blitt mer en happening enn et sted for lederutrusting, sier Foss, som ikke ser dette som noe stort problem.

Ny konferanse
– Det varmye arbeid knyttet til administrering av påmelding. Dette slipper vi nå. Det har også vært
vanskelig å kommunisere påmeldingen siden deler av Pit Stop alltid har vært åpent for alle. Nå kan vi konsentrere oss om å lage en spennende helg, og møte lederne på andre arenaer, som for eksempel den nye ungdomslederkonferansen vi planlegger 26.-27. mars, sier Kenneth Foss.