Endrer dato for En Dag

For ikke å kollidere med UL, flyttes neste storsamling for En dag til en annen dato enn 1. august.

1. august i fjor var rundt 2800 personer samlet på Bislett stadion for å aksjonere mot menneskehandel i Norge. I år planlegges det arrangementer i tre byer i Norge. De som sto bak arrangementet En Dag i fjor, arbeider for at det ikke bare skal bli med det ene arrangementet.

– Det skjer i hovedsak tre ting. For det første jobber vi sammen med organisasjonene Hope for Justice og A21 som arbeider mot menneskehandel og slaveri. A21 har nylig opprettet kontor i Oslo, og Hope for Justice åpnet kontor i Stavanger, forteller Kristoffer Stokke til sambåndet.no.

A21 jobber med informasjonskampanjer og opplæring på skolene, mens Hope for Justice samarbeider med politi og advokater, samt utarbeider opplæringsprogram for folk i førstelinjetjeneste, så som Nav, helsepersonell og ansatte på akuttmottak.

Nasjonale samlinger
Det andre Stokke nevner, er at En Dag arbeider for å samle ledere innen kristne organisasjoner, næringsliv og politikk.

– Vi vil fokusere på hva kristne kan gjøre for at samfunnet kan bli bedre. Det innebærer både strategisk planlegging og bønn, sier Stokke.

– I høst vil vi ha mindre bønnesamlinger i tre byer en kveld i slutten av september i år. Det er Stavanger der hovedsamlingen vil være. Så er det Tønsberg eller Oslo som vil være samlingen på Østlandet. Og en samling i Trondheim eller Bergen.

I fjor ønsket En Dag å få med deltakerne på UL (Ung Landsmøte), NLM Ung og ImF-Ungs sommerfestival, på arrangementet, men det kolliderte med den viktigste dagen på UL.

Samarbeid
– Du har uttrykt ønske om samarbeid med UL. Hvordan går det?

– Vi jobber også med en storsamling i 2018. Da er det ønskelig med samarbeid også med NLM Ung og ImF-Ung. Vi har kontakt med flere av lederne i NLM Ung og vil gjerne samarbeide med dem. Vi har valgt ikke å legge En Dag 2018 til 1. august nettopp med tanke på at det kolliderer med UL, svarer Stokke.

Kontakt med aktuelle partnerorganisasjoner vil være en prioritert oppgave for En Dag fremover.

– Å være partnerorganisasjon innebærer at man ønsker å støtte og stå bak En Dag. Det er ingen økonomiske forpliktelser. Vi har en god dialog med mange organisasjoner, deriblant NLM Ung, forklarer Stokke.

Så langt er hverken NLM Ung eller ImF-Ung partnerorganisasjoner i En Dag.

Langsiktig arbeid
– En Dag blir altså ikke bare med det ene arrangementet i fjor. Hva tenker du det som har skjedd siden da?

– Vi er stolt over det som har skjedd så langt og er takknemlige for å få være med på det. Nå er vi ikke naive. Vi vet at kampen mot menneskehandel er langsiktig arbeid. Det er ikke noe som blir løst over natten. Men vi ønsker å være en brikke i det arbeidet. Så er vi også veldig glade for at A21 og Hope for Justice er blitt etablert i Norge.

Stokke fremholder at en Dag er et nettverk og ikke en organisasjon som skal gjøre så mye selv.

– Vi vil heller møte lederne i organisasjonene både innen sosialt og diakonalt arbeid, så som A21 og HFJ, og innen kirke, nærings- og samfunnsliv. Det operative og praktiske arbeidet mot menneskehandel og slaveri og annet arbeid foregår i de enkelte organisasjonene. Det er det som skjer lokalt som er viktig, sier Kristoffer Stokke.

– Vi gleder oss over at det skjer mye godt arbeid både i NLM, NLM Ung og ImF og ImF-Ung. Samtidig erfarer vi at det å møtes på tvers av organisasjonsgrenser gir resultater man ikke får til alene. Det ønsker vi å legge til rette for, legger han til.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.