«En håndfull» kan bli Ung-leder

Styret i ImF-Ung føler seg sikre på at de har funnet gode kandidater til ny daglig leder. Utfordringen ligger i å få en av dem til å si ja til å gå inn i stillingen.

27.september brakte sambåndet.no nyheten om at Kenneth Foss går fra stillingen som daglig leder i ImF-Ung til jobben som arrangements- og markedsansvarlig i moderorganisasjonen Indremisjonsforbundet (ImF). På kvelden 5. oktober hadde styret i ImF-Ung et telefonmøte for å legge opp rekrutteringsløpet.

– Vi landet på en intern prosess der vi spør noen vi kjenner til, sier styreleder Thor Einar Skregelid.

Kjennskap til organisasjonen blir et viktig kriterium for ny daglig leder, og det vil også være en fordel at de ansatte kjenner til vedkommende.

– Dette er en profilert jobb der det er viktig å finne rett person, påpeker Skregelid.

«En håndfull»

I telefonstyremøtet kom det opp en del navn, og styrelederen fikk i oppgave å kontakte et utvalg av dem.

– Kenneth slutter til nyttår, så vi har et visst tidspress på oss. Jeg jobber med dette fra og med i dag, sier Skregelid til Sambåndet dagen etter telefonmøtet.

Styrelederen strekker seg til å si at de nå jobber med «en håndfull navn, flere enn én og færre enn ti».

– Både styret og folk i kretsene våre har bidratt med forslag til navn. Det har vært viktig å finne fram til kandidater som er kjent i kretsene og ikke bare bygger på vennskap og kjennskap, sier Skregelid.

Styrelederen vil ikke låse seg til å ha fått svar fra en kandidat før han spør en av de andre på lista. Etter hvert vil det bli en intervjurunde der også andre enn styrelederen er med fra ImF-Ungs side, og til slutt er det styret i ungdomsorganisasjonen som ansetter. Da Sambåndet snakket med Skregelid 6. oktober, var det ikke fastsatt noe nytt styremøte, og det lå ikke an til at stillingen ville bli utlyst.

– Dette er en såpass krevende stilling at dem vi spør, nok må ta seg en runde både med seg selv og familien, sier Skregelid.

Kan bli en kvinne

Styret har foreløpig ikke diskutert spørsmålet om kjønn, men styrelederen bekrefter at både menn og kvinner ble nevnt i runden på telefonstyremøtet.

– Det er ikke noe i ImF-Ungs grunnlagsdokumenter som sier at daglig leder være en mann, selv om det teologisk og læremessig kan være naturlig å tenke det, sier Skregelid.

Han vil overfor Sambåndet ikke si noe om hvorvidt det er kvinner med på den lista over navn han nå jobber etter. Om organisasjonstilknytning sier styrelederen følgende:

– Dette er en stilling som krever egenskaper som gjør at en ikke kan låse seg til å tenke indremisjonspersoner, og det er også blitt luftet navn utenfor indremisjonen.

Thor Einar Skregelid er klar over at det spekuleres om navn, men han vil ikke kommentere hvorvidt eksempelvis følgende personer som i dag ikke er ansatt i ImF-Ung, er aktuelle: ImF-forkynner og tidligere kretsleder i ImF Sør, Torgeir Skrunes; barne- og ungdomsleder i ImF Midthordland, Andreas Evensen; tidligere ungdomsleder i Bergens Indremisjon, nåværende misjonskonsulent i Det norske misjonsselskap, Torstein Fosse; tidligere ungdomsarbeider i Finsland og Frikstad bedehus, nåværende assisterende generalsekretær i Israelsmisjonen, Vegard Soltveit og administrasjonsleder i Nordhordland Indremisjon, Karen Sofie Aasmyr.

Kjempejobb

Thor Einar Skregelid understreker at Kenneth Foss har gjort en kjempejobb for ImF-Ung gjennom nesten 20 år.

– Det er ikke sikkert vi hadde vært der vi er i dag, om det ikke var for ham. Han har blant annet et stort kontaktnett, og det har vært en veldig styrke, påpeker Skregelid.

Ifølge styrelederen var det likevel «ingen bombe» da Foss ga beskjed om at han kom til å slutte.

– Jeg tenkte selv med en gang på Kenneth da jobben han nå går inn i, ble utlyst, sier han.

I likhet med Kenneth Foss mener styreleder Thor Einar Skregelid det nå er viktig å benytte muligheten til «videreutvikle organisasjonen og få enda mer Jesus ut av hver krone».

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.