Trenger 500 frivillige til UL

– Vi trenger om lag 60 forbedere, 90 smågruppeledere, 120 i vaktkomiteen og 120 i matkomiteen – i tillegg til frivillige i komiteer for aktiviteter, kontanthåndtering, teknisk, info og transport på Ung Landsmøte (UL).

Det er prosjektleder Gjermund Nordhus ved NLM Ung-kontoret som forteller dette. UL arrangeres fra 31. juli til 4. august i Kongeparken på Ålgård i Rogaland.

– UL er blitt arrangert på Ålgård i flere år på rad, er det fortsatt like lett å få folk til å hjelpe til?

– Jeg er dypt takknemlig for de som år etter år legger ned tid og energi på UL. Noen har vært funksjonær i flere år og kjenner kanskje på at det er greit med et hvileår eller to. Det har vi selvsagt respekt for, og det er lov å si nei. Andre igjen gir uttrykk for at det er svært meningsfylt og gøy å bidra, og flere voksne mellom 40-60 år har meldt i fra om at de er skuffet over at de ikke er blitt spurt om å få gjøre noe. Vi håper og tror det gir mer enn det tar å engasjere seg i UL.

Lokalt og nasjonalt
I følge Nordhus har det ikke vært vanskeligere å få frivillige i år enn tidligere, men fortsatt står mange poster ubemannet.

– Utfordringen er å få til et system som funker. Vi ønsker å rekruttere ledere og funksjonærer fra nye miljøer både i NLM og ImF i Rogaland. Samtidig vil vi sterkt oppfordre både unge og voksne til å reise fra andre landsdeler for å være funksjonærer på UL. Slik kan det blir en mindre belastning på de samme i Region sørvest. Vi vil være behjelpelige med å tilrettelegge for overnatting for disse i nærheten av Ålgård, forteller Nordhus.

Gruppeledere
Den oppfordringen støttes av Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG.

– Som medarrangør ønsker vi sterkt å bidra til rekruttering av frivillige. Det er viktig at deltakerne får et så bra tilbud som mulig både åndelig og praktisk, sier Kenneth og nevner praktiske oppgaver, forbønn, ledelse av smågrupper som aktuelle områder å bidra.

– Vi trenger særlig smågruppeledere og forbedere. Dette året er jeg selv med i komiteen for smågruppeleder og Torgeir Lauvås som er kretsleder i ImF Rogaland, skal være med i forbønns- og veiledningskomiteen. Vi skal rekruttere mange og vi trenger enda flere ImF-ere i til disse oppgavene.

Alle aldre
For å være med som forbeder eller veileder må man være 23 år. I de andre komiteene 22. Ellers er det få begrensninger.

– Det aller viktigste er at den som vil stille som leder er motivert, og har lyst å bruke en uke av sommeren på å være sammen med ungdom. Utover det trengs det mennesker i ulik alder og med ulik erfaring, sier Kenneth som ser fram til sitt fjerde UL.
– I tillegg til å være med å bidra kjenner jeg på stor glede over alt jeg får gjennom møter, bibeltimer, seminar. Jeg kjenner meg veldig oppbygd når jeg reiser fra UL, sier han og oppfordrer folk til å hive seg med.

De som tar oppfordringen eller vil vite mer kan kontakte ULs bemanningskoordinater, Håkon Espeland, på mobil: 46976525 eller på epost ul@nlm.no.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.