møteuke på Seim Bedehus

Sterke møter på Seim

Folk søker frelse i Nordhordland

– Jo det har vært veldig spesielle møter, flere ungdommer har søkt frelse og vi voksne opplever å bli sammensveiset på en ny måte, sier Maria Rosnes.
Hun og mannen er aktive i ungdomsarbeidet i Nordhordlandsbygda. På det gamle bedehuset i Seim har det ikke vært regelmessig møtevirksomhet på mange år. Ikke før nå. Og nå har det vært bortimot fullt i salen.
Det hele startet med at ImF-forkynner Tor Ingvald Lauvrak skulle ha møter på Vollom bedehus 5-6 kilometer unna. På grunn av at der er få unge, ble møtene flyttet til Seim og det som skulle være én møteuke, ble arrangert i samarbeid mellom de to bedehusene. Og én uke ble til to, og to ble til tre. Fornyelsen har satt sitt preg på de kristne i området.

Lang historie
– Men egentlig startet dette for lenge siden, sier Maria, og fortsetter:
– Her har vært gjort et stort bønnearbeid i mange år. Slik sett er møteukene grundig forberedt, og det er dette arbeidet som nå bærer frukt. Dessuten har mange av de unge også vært på leir på Raknestunet, og fått med seg en del forkynnelse der. Og nå ser vi dette flotte resultatet, 30-50 mennesker har besøkt bedehuset hver kveld, unge og voksne i fin blanding.

De unge har stått for den praktiske gjennomføringen, og bidradd med både band og styring av lyd.

Maria og mannen Erling tok for et års tid siden initiativ til å starte bibelgruppe og fredagskafe for ungdommer på Seim. Og unge fra et stort område i Nordhordland har benyttet seg av tilbudet. Interessen har vokst, og møteukene den siste tiden har bidradd til at det nå startes enda en bibelgruppe for tenåringer.
– Det er mange som har sagt de har lyst til å følge Jesus, også i det ordinære arbeidet, forteller Maria.

Null showfaktor
Også forkynner Tor Ingvald Lauvrak har opplevd ukene på Seim som spesielle:
– Jo, det har vært veldig spennende, det er vekkelsesdrag i møtene. Flere har søkt frelse og mennesker har kommet tilbake til Jesus. Samtidig virker det som om de som har levd med Jesus en stund får en ny giv. Det er sterkt å være i lag, sier Tor Ingvald.

Han kan fortelle at folk nesten ikke vil gå hjem etter møtene. Fordi det er godt å være sammen der i bedehuset.
– Møtene virker på meg også. Jeg opplever et veldig sterkt åndsnævær i samlingene, og får åpnet øynene for ting i Bibelen som jeg ikke har sett før, sier Tor Ingvald.

Han legger til at det er fantastisk når mennesker som ikke har det i orden med Gud kommer på møte.
– Egentlig er det utrolig at så mange ungdommer kommer. Vi kjører et helt simpelt opplegg med sanger og tale, og null showfaktor. På enkelte kvelder har sangene kun følge av kassegitar, og apparatet rundt møtene er lite. Likevel blir huset bortimot fullt av ungdommer, smiler forkynneren.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.