Holder liv i Sira

De er 41 år og har 145 venner på Facebook. Det gir rom for en pølsefest.

– Det var veldig gøy. Det gjør seg med gratis pølser, sier Andreas Ersdal med et smil. 16-åringen har vært med på Sira in*puls siden han fikk lov å delta for tre år siden. I fjor var han også i styret, men i år ble det litt for travelt med jobb og skole i tillegg.

For ham er fredagskveldene på bedehuset en naturlig avslutning på uken.

Snaue 1000 mennesker bor i tettstedet i Flekkefjord kommune, helt vest i Vest-Agder. Like på grensen til Rogaland, 2 mil nord for selve Flekkefjord. Hver fredag og annenhver onsdag sørger Sira in*puls for at det skjer noe for ungdommer fra 8.klasse og oppover.
– Jeg tror nok at 80 prosent av de aktuelle ungdommene i bygda er innom oss i løpet av en uke, sier Thor Einar Skregelid. Han er en av voksenlederne på bedehuset.

Fredagen er høydepunktet.
– Da samles vi til møtekveld annenhver uke. Først er det andakt og undervisning. Så blir det mat, spill og leker etterpå, sier han.

Men synge gjør de ikke på Sira.
– Nei, jeg vet ikke hvorfor, men vi får det liksom ikke til. Vi har prøvd flere ganger å få til litt fellessang, men det fungerer liksom ikke, sier han og ler.

De andre fredagene er det bibelgrupper for de som ønsker. Da er det noen færre deltakere, men mange stiller også her. I tillegg arrangerer de vollyball-kveld om onsdagen.
– Da samler vi litt flere og får en god kontaktflate. Pluss at vi får til en liten andakt midt i kvelden, sier Thor Einar.

Sira in*puls er godt etablert som arbeid i bygden, og fungerer nærmest som en fritidsklubb for noen.
– Jeg opplever at mange er takknemlige for jobben vi gjør. Utenom fotball og musikk, så er det ikke så mange andre tilbud i bygda vår, sier han.

En av dem som er glade for in*puls er i alle fall Andreas.
– Ja, uten in*puls hadde vi ikke hatt så mye å gjøre på. Sira er jo ikke så stort, sier han, og tar et nytt tygg av gratis-pølsen.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Saken er hentet fra ImF-UNGs innstikk i siste nummer av Sambåndet. I postkassen denne uken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.