GF er i gang

GF har startet

Over 400 var tilstede på åpningsmøtet

– Da starter vi dere, sa Sverre Dag Ljønes på slaget 1900. Etter åtte minutt med velkomstsang fikk formannen ønske velkommen til ImFs femte generalforsamling gjennom tidene.

– Jeg er vegen, sannheten og livet. Det er noe vi kan få peke på til folk som roper etter et svar i disse dager. Da har vi en anledning til å peke på denne Jesus som vi tror på og som vi får være disipler til, sa han i sin åpningshilsen.

Velkomster
Åpnigsmøtet var som åpningsmøter flest preget av mye velkomst, blant annet av fungerende ordfører i Fjell kommune, Georg Indervik.

– Det er en stor glede og ære å ønske enhver av dere velkommen til Fjell kommune og øyriket vest for Bergen, sa ordføreren, og pekte på at det var et aktivum for kommunen å ha ImF og Bibelskolen i kommunen.
– Personlig vil jeg si at det kristne livssynet har stått, står, og skal stå sterkt i kommunen også framtida, sa han.

Opplysning
Åpningsmøtet var som åpningsmøter flest også preget av informasjon som må nå fram til stevnefolket. Enten det handler om trådløse nett, ildsjeler, mat eller barne- og ungdomsopplegget Guff og Fargeklatten.

– Jeg lurer veldig på hva dette GF er for noe, sa kaninen Irene Erik, med røtter i Bergen og på Sunnmøre. «Gamle fruer», «gretne Furnes» eller «greie, gode, gnistrende, glitrende, generalsekretær Furnes», var blant forslagene som ble foreslått før barne- og ungdomsopplegget ble presentert.

Forkynnelse
Åpningsmøtet var også preget av solid forkynnelse fra Annbjørg Barane. Disipler hos Jesus, var hennes tema og hun utfordret forsamlingen på hvor deres plass er i forhold til mesteren.

– Først og fremst har han en plass for oss der han kan elske oss med sin evige kjærlighet, sa hun, og minnet oss om at vi kan bli for travle til å ta imot fra ham.
– En mann fortalte, «jeg var så opptatt med å tjene Herren at han ikke fikk tid til å tjene meg». En annen sa, «jeg mistet Herren da jeg var så travelt opptatt med å forberede evangelisk aksjon».

– Er det samsvar mellom hans lengt etter samfunn med oss, og med vår lengt etter samfunn med han, spurte hun, og fortsatte:
– Det er stort å si ja til Jesus, men enda større er hans ja til oss – igjen og igjen og igjen.

Offer
Åpningsmøtet hadde også med seg, som åpningsmøter flest, en påminning om økonomien. På styremøtet tidligere på dagen var regnskapstall under budsjettet blitt presentert.
– Men da har vi ikke hatt GF enda, og der venter vi en solid inntekt, sa formann Ljønes med et smil, før mannskoret Manna tok oss inn i avslutningen.

Bak skjema
Og avslutningen kom 2047, 19 minutter etter tidsskjema – også det som åpningsmøter pleier å være. Men arrangørene er godt fornøyd med starten likevel.
– Det har gått omtrent som planlagt. En del rusk er det alltid, men ikke noe som ødelegger humøret mitt, sier Atle Våge, leder i hovedkomiteen.

Humøret var også på plass hos generalsekretær Erik Furnes.
– 400 på møtet? Det bør være såpass, men jeg vet om en del som er undervegs. Men det var en fin gjeng som var her. Det var en flott kveld med god forkynnelse. Jeg tror vi kan kalle dette en god start, sier Furnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.