Vekst for Sambånd-kontingenten –
flere trengs

3000 har betalt og inntektene har passert millionen.

– Jeg trakk et lettelsens sukk da jeg så vi passerte millionen for det er betydelig fram i forhold til i fjor, sier Torger Hauge. Den gang stoppet første runde på 700.000. Årets resultat er dermed betydelig bedre.

– Men vi har likevel en tøff jobb foran oss, sier Hauge.

For budsjettet var mer optimistisk – selv om det var nøkternt.

– Der står det 1,4 millioner. I praksis betyr dette at vi trenger tusen til som betaler den frivillige kontingenten for å nå målet vi satte oss.

LES OGSÅ: To kontingent-vinnere er trukket ut og får hver sin bibel – se faktaboksen

Mindre fra krets
Sambåndet har i dag snaut 8500 abonnenter. Drøye 5000 av dem er abonnenter knyttet til de fire kretsbladene som har kretssider i bladet. De resterende er abonnenter fra andre deler av landet. Mønsteret viser at ca 1/3 av de som har bladet via samkjøringskretsene har betalt, mens litt over halvparten av de øvrige Sambåndet-leserne betaler. Dette er ikke så overraskende.

– Da vi gikk over til kretssamkjøring fikk vi også med oss en del lesere som fra før hadde kretsblad, men ikke Sambåndet. Dermed må vi forvente at andelen som betaler i denne gruppen er lavere, sier Hauge.

Ikke purring
Medielederen erkjenner at det er en krevende balanse å kommunisere budskapet om frivillig kontingent. På den ene siden skal det være mulig å holde bladet for alle som vil uten at økonomien skal være et hinder. På den andre siden så er abonnements-inntektene viktige for å kunne gi ut bladet.

– Så noen må ta ansvar. Dersom ingen betaler blir det heller ikke blad.

Derfor gleder han seg nå over de som har betalt og registrerer med begeistring at noen har økt summen og betalt mangedobbelt. Oppfordringen går samtidig til de øvrige om å gjøre en ny vurdering.

– Av erfaring så vet vi at mange rett og slett har glemt det ut eller ikke registrert giroen. Er du blant dem, så ta gjerne kontakt slik at vi kan sende giroen på nytt – for vi sender ikke ut purring, sier Hauge.

Utsetter trekningen
For å gi etternølerne en liten gulrot så har han også bestemt å holde litt igjen på trekning av bibler.

– Vi skal trekke ut tre personer blant de som har betalt som får hver sin utgave av Bibelen 2011. Den ene bibelen holder vi tilbake noen uker slik at også etternølerne får være med i trekningen om denne, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.