Tid for ny kontingent

– Vi håper og tror at flere enn i fjor velger å betale, sier Torgeir Hauge.

Årets utgave av Sambåndet var første årgang med frivillig abonnement. «Et trosprosjekt» ble det kalt, og ikke alle troshåp ble oppfylt. Budsjettet sa 1,5 millioner, de faktiske gavetallene bikket så vidt millionen.
– Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet over responsen. Jeg hadde håpet og trodd vi skulle få inn mer, sier medieleder Torgeir Hauge.

Lav oppslutning
Men etter mer enn hundre år med fast abonnementspris innrømmer han at det var vanskelig å budsjettere med hvor mye ny-ordningen ville gi av inntekter.
– Vi budsjetterte med at 60 prosent av de gamle abonnentene ville betale et visst beløp hver. Der bommet vi for bare 2/3 av disse valgte å betale, sier han.

Til tross for dette; Sambåndet velger å fortsette ordningen med frivillig abonnement også for 2012 – men med noen endringer.

– Tilbakemeldingen fra flere lesere i fjor, var at de ikke hadde registrert giroen. Derfor har vi gjort den litt tydeligere i år og ført på både sum og betalingsfrist. På den måten er det vanskeligere å forveksle den med et vanlig gavebrev. Den kommer også nå i desember slik abonnements-brevet gjorde tidligere, sier Hauge.

Endret giro
Summen som er foreslått på giroen er 320 kroner, men det er fullt mulig å gi mer, eller mindre. Torgeir Hauge erkjenner at det er krevende å kommunisere at abonnementet er frivillig, og samtidig forvente at folk betaler likevel.
– Det er fullt mulig å la være å betale, men dersom alle gjør det, vil vi ikke kunne overleve som blad. Vi må være ærlige og si at fjorårets oppslutning kan vi ikke leve med i lengden, sier han.

–320 kroner er 27 kroner per blad. Jeg håper bladet vårt oppleves så bra at leserne synes det er greit å betale denne summen.

Mer lesestoff
På pulten til medielederen ligger det tre eksemplar av Bibelen 2011 – den nye oversettelsen som kom nå i høst. To vanlige, og en i skinn. Disse skal få nye eiere i løpet av vinteren.
– Som i fjor har vi lagt inn en liten gulrot til leserne våre. Blant de som betaler før fristen trekker vi tre vinnere som får hver sin bibel. Den er fin å bla i når Sambåndet er utlest, sier han med et smil.

Sambåndet vil også i 2012 komme ut med 12 nummer, de fleste av disse med kretsvedlegg som i år.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.