Fremtidsmøte om det som har vært

Over hele ImF-land jobbes det i disse dager med strategiplaner. I kveld er det Bergens Indremisjon som samles, under temaet "Det vi var".

Bergens Indremisjon, selve vuggen for ImF, har med seg en lang historie. Og det er nettopp ved å se på denne historien de nå også ønsker å vende blikket framover.

– Vi tror det er viktig å ta et blikk bakover nå i starten av arbeidet med ny strategi, sier administrasjonsleder Kenneth Hjortland, før han fortsetter med aktuelle spørsmål:

– Hva har vi med oss som er verd å ta med videre? Hva har vi i historien som bør bli der og ikke med videre? Hvilke grunner var det til at de ulike arbeidsgrenene våre ble startet opp i sin tid? Hvilket hjertelag og hvilket bibelsyn har vært styrende i arbeidet vårt før? Skal vi bygge videre på noe, eller alt dette?

Og i tråd med en god, gammel tradisjon vil samværet i byforsamlingen Betlehem inneholde kaffe og «noe enkelt å bite i». Målet er at praten skal være åpen, ærlig og inkludere så mange av de fremmøtte som mulig.

– Først vil Johannes Kleppa ta oss med i et spennede tilbakeblikk før vi samtaler rundt temaet for kvelden, sier Hjortland, og legger til at han er spent på utfallet av kvelden.

– Jeg håper et bredt utvalg av forsamlingen kommer. Mange har jo meninger om dette, og folk skal få si sin mening. Vi kan ikke gjøre dette arbeidet kun på administrativt plan; det må komme fra misjonsfolket selv. Kanskje kan kvelden være med og skape ytterligere engasjement for arbeidet vi driver, sier Hjortland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.