Super førjulsgave

Redaktørene i Superblink er i det sjenerøse hjørnet og gir barna fri tilgang til Superblinkland i hele desember.

– Vi hadde et liknende tilbud i påsken og opplevde det som veldig positivt. Vi ønsker at flest mulig barn skal få tilgang til dette, sier Torunn Haraldsen. Sammen med Brit Kari Urdal driver hun medieklubben Superblink. Hun bemerker at en liten del av Superblinkland ligger åpent for alle gjennom hele året, men at det i desember ikke er noen begrensning.

For dem som er ukjent med Superblinkland (SB-land), er dette altså et nettsted hvor barna kan gå inn og prøve seg på gøyale spill og konkurranser, og hvor de lærer om Jesus og Bibelen på en artig og engasjerende måte. Målgruppen er barn i alderen 5 til 13 år. Produsenten bak SB-landet er det anerkjente firmaet Agens, som bl.a. er en av Norges ledende nettspillprodusenter.

Mangfoldig tilbud  
– Hver enkelt bruker får seg en figur, en såkalt avatar, som de utforsker SB-landet gjennom. Det er utrolig stort med mange konkurranser og spill; alt fra skihopp til mongolsk bryting. Og hver dag fram til jul har vi en adventskalender der barna får høre hva maskoten Linkus holder på med, sier hun.

– Underveis kan man også samle inn gullmynter som man kan bruke til å handle for på det virtuelle supermarkedet, sier hun, og forklarer at hver bruker får tildelt hvert sitt rom som man innreder med varer fra supermarkedet. SB-land inneholder også et chattested, men dette er av sikkerhetshensyn helt lukket for uvedkommende. – Uten medlemskap har man ikke tilgang til dette, og regelen gjelder fortsatt når det i desember blir gratis tilgang for alle, presiserer hun. 

Bibelsk innhold
Det legges vekt på IKT i barnehager og skoler, og Superblink kan, ifølge Torunn, fint brukes som læringsverktøy.
– I tillegg til lesing og skriving, får barna bryne seg på språkundervisning og quizer om geografi. Superblinkland kan også fint brukes som en del av kristendomsundervisningen i RLE-faget på skolen, opplyser hun.

Hun understreker viktigheten av å formidle en rød tråd gjennom hele Bibelen, og det å få frem de viktige elementene i kristendomslæren; skapelse, syndefall, frelse og fullendelse. Dette kommer til uttrykk i SB-land hvor barna bl.a. har muligheten til å besøke flere steder med bibelsk innhold – «Jesusland», «Davids land» og «Esters borg», for å nevne noen.

Spørsmål og bønn
– Noe vi vet er veldig viktig i Superblinkland, er «Stille sted». Dette er en kommunikasjonsplass mellom barna og oss. Barna spør om alt fra marsvinstell til mer alvorlige tema som omhandler Jesus og Gud. Alle spørsmål blir besvart i løpet av en dag eller to, sier hun.   
Siden oppstarten i 2006 har de fått inn omkring 24 000 spørsmål. Barna kan også velge å sende inn bønner og bønneemner, og hvis de ønsker det, kan det legges ut i SB-land for offentligheten slik at flere av brukerne kan være med i bønn.

Klubb med historie  
SB-land er et av tre hovedelement i medieklubben Superblink. De andre elementene består av Superblink-bladet og cd-er, som kommer ut henholdsvis 8 og 3 ganger i året. Klubben utgis av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og Norea Mediemisjon i samarbeid med ImF.

Superblink-bladet, som tidligere gikk under navnet Blink, har sine røtter tilbake til barnebladet Blåveisen, som startet i 1882 og ble tatt over av NLM i 1917. I 2001 skiftet bladet navn til Blink. Bladet ble i 2006 en del av Superblink gjennom en koalisjon med Barnas kassettklubb. Dette har ført til at de mellom 3 ½ og 4 tusen klubbmedlemmene i dag kan nyte godt av fri tilgang til SB-land, samt innholdsrikt materiale i klubbens blad og cd-er.

Nytt SB-land
Superblinkland fornyer seg stadig, med flere nye elementer hvert år. Torunn forteller at de snart skal i møte med Agens for å avgjøre hvilke nyheter som kommer i 2013.
– I tillegg jobber vi med et helt nytt Superblinkland som er mer tidsriktig og brukervennlig, opplyser hun. – Når vi får et nytt SB-land, vil vi ha en større del som er gratis, samt et større fokus på trosopplæring. Målsetningen er at vi fortsatt skal være en klubb som tar barnas tro, hverdag og engasjement på alvor. Og som en overhengende paraply, ønsker vi selvsagt at flere skal bli kjent med Jesus, avslutter hun.

For den interesserte: Adressen til nettstedet er http://www.superblink.no/. Her finner du linken til spillet, samt all informasjon om medlemskap og priser.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.