Sørfonn slutter til våren

– Nå jobber vi for fullt med å finne en god erstatter for Ingebrigt, sier Erik Furnes.

31. mai er definitivt siste arbeidsdag for Ingebrigt Sørfonn som økonomileder i ImF. Etter tre år med pendlerliv fra Fitjar til Bildøy, er tiden inne for en endring.

– Det ligger ikke noe dramatikk i at jeg nå har valgt å si opp, men det er en tid for alt, som det står i skriften, sier Ingebrigt S. Sørfonn.

– Det er alltid kjedelig å miste gode medarbeidere, særlig når vi har brukt tid på å få satt et godt lederteam. Men jeg har stor forståelse for Ingebrigt sitt ønske og ingen er uerstattelige, sier generalsekretær Erik Furnes.

Allsidig kompetanse
Arbeidet med å skaffe ny økonomileder er allerede startet og tankene om hvem som trengs i en slik stilling, er flere.

– Dette er en nøkkelstilling der vi trenger en med en økonomisk kompetanse i bunn. Som konsern er det store økonomiske verdier vi forvalter, sier Furnes.

Men stillingen innebærer også mer enn god kontroll på tallrekkene.

– Vi trenger en kreativ kraft som både ønsker og evner å tenke offensivt og kreativt med tanke på å bedre misjonsøkonomien. Det er også en stilling som vil være mye i kontakt med kretsene som rådgiver for dem. Det er også en stor fordel med en person som kjenner til særpreget i en ideell organisasjon der ikke alt handler om bunnlinje på en tradisjonell måte, sier Furnes.

Ber om navn.
Furnes vet av erfaring at det kan ta tid å rekruttere personer til lederstillinger i misjonen, men han er likevel optimist med tanke på prosessen som venter.

– Jeg er glad for at Ingebrigt varslet såpass tidlig slik at vi har noe tid på oss. Så håper og tror jeg at ImF har en profil slik at folk oppfatter det som positivt å jobbe her, sier han. Nå utfordrer misjonsfolket både til å be for arbeidet, men også til å tenke aktivt om aktuelle navn.

– Vi har lett for å bli defensive og tenke at mange aktuelle kandidater sitter i godt betalte jobber og at de ikke vil være interessert i en misjonsjobb. Jeg tror at hvis Gud kaller noen til en slik tjeneste, så blir slike ting mindre viktige. Vi skal ikke bestemme på vegne av andre. Vi skal være frimodige med å tenke navn, så kan de avgjøre slike spørsmål selv, sier Furnes.

Stillingen er i inntil 100 prosent og det kan også være aktuelt å kombinere den med forkynner virksomhet eller andre oppgaver dersom kandidatene ønsker dette.

 

Se stillingsannonse her

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.