Nedbemanning i ImF

En person er oppsagt. To andre stillinger blir stående tomme.

– Det er veldig tungt at vi må gå til det skrittet å si opp medarbeidere, men slik økonomien er har vi nå ikke noe valg, sier administrasjonsleder Anja U. Heggen.

To ledige stillinger blir nå stående tomme. Sang- og musikkarbeiderstillingen som ble ledig i vår, blir værende tom. Det samme blir kontormedarbeiderstillingen som ble ledig nå i sommer. I tillegg må nå også en av de andre ved kontoravdelingen slutte i sitt arbeid ved hovedkontoret fra 1. oktober.

Balansekrav
Bakgrunnen for nedbemanningen ligger i Forbundsstyrets krav om et budsjett i balanse for 2012.

– Vi kan ha kontroll på utgiftene, men ikke på inntektene. Når inntektene svikter, må vi gjøre noe med utgiftene, sier Heggen, som skulle ønske de hadde greid å hente inn underskuddet med andre grep enn nedbemanning.
– Vi skulle gjerne vært spart for dette, men vi har nådd en smertegrense der det ikke er noen vei utenom. Selv med disse kuttene er vi ikke helt i balanse, sier hun.

– Hvordan vil dette gå utover tjenestetilbudet fra ImF?
– Vi er nå færre ansatte som må dele på oppgavene i kontoravdelingen. Det blir noe mer jobb på hver av oss, og vi vil spre flere oppgaver på de enkelte avdelingene. Med en viss omstrukturering skal vi greie å opprettholde tilbudet i størst mulig grad – i denne omgang.

Ansettelser i vinter
Nedbemanningen kommer kort tid etter at ImF også styrket økonomi-siden med Ingebrigt S. Sørfonn. Generalsekretær Erik Furnes ser at dette kan virke noe merkelig.

– Vi kom i en situasjon i vinter der vi var nødt til å styrke ressursene på økonomi-siden. ImF er involvert på så mange områder at dette er et område der vi er nødt til å ha tilstrekkelig kompetanse. Når vi da kunne få på plass Ingebrigt i en permanent stilling, kombinert med noen andre oppgaver, var dette svært kjærkomment og nødvendig, sier Furnes.

– På kontorsiden har vi derimot erfart noe endrede behov de siste årene, og vi har sett at dette er den delen av arbeider der vi har mulighet til å nedbemanne.

Første gang
Verken Heggen eller Furnes kjenner til at det tidligere har vært oppsigelser på bakgrunn av økonomi, og de skulle gjerne vært det foruten også nå.
– Jeg har tidligere brukt ordet «kjipt». Dette er noe av det minst kjekke med et lederansvar. Det er smertelig, særlig for den det gjelder og det gjør også noe med kollegiet, sier Furnes.

Også en halv forkynnerstilling står ledig etter at Karl Einar Tvedt har sagt opp sin stilling. Denne skal etter planen fylles igjen.
– Vi arbeider med å finne en løsning for vi ønsker ikke å redusere forkynnertjenesten som er noe av vår primæroppgave, sier Furnes.

Det er per i dag ikke planer om ytterligere reduksjon i stillinger.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.