Kenneth Foss

Vil ha seminarer

– Det aller viktigste med GuttogJente.no er at det er en nettside som er aktuell for målgruppen, at det er en nettside som blir brukt, og at det er substans i det som blir servert der.

Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG, er oppnevnt som styreleder i GuttogJente.no. Han kommer ikke til å være sentral i den daglige driften av nettstedet, men vil lede styremøtene sammen med administrasjonen, og der gi en retning på veien videre i arbeidet.

Seminar
Et av ønskemålene for Foss er å få til seminarer på skoler og menigheter, hvor de kan sende folk for å undervise i temaer som GuttogJente.no tar opp.

– En nettside er jo en ting; det å treffe folk og få lov til å undervise er jo kanskje minst like viktig, bemerker han.

– Nå som nettsiden er oppe og går, ser jeg frem til at ungdommer selv kan søke kunnskap, få mulighet til å stille spørsmål og få gode svar. Men det aller viktigste for min del er kanskje at det blir en ressursside for våre ungdomsledere, både i det frivillige ungdomsarbeid, i menighetsliv og på skolene. Det tror jeg det er et veldig behov for.

Tabu?
Engasjementet hans for denne saken beskriver han som veldig generelt, og han opplever selv at det som går på seksualitet, kropp og identitet er temaer som blir snakket for lite om i kristne sammenhenger. Blant dagens ungdommer, kristne som ikke-kristne, er det derimot blitt mer vanlig å snakke om ting som har med sex å gjøre.
– Men da er det ikke så mye knyttet til det bibelske og den type ting. Blant en del voksne og eldre tror jeg heller at det finnes et slikt tabu, tilføyer han.

– Hvorfor tabu?
– Nei, det er et godt spørsmål, ler han. – Men det er klart at det følger jo litt samfunnsutviklingen. Det er nok i dag mye vanligere å snakke om disse tingene enn tidligere, da trenden og holdningene i samfunnet gjorde at man ikke snakket så mye om det. En blir jo litt påvirket av samfunnet en lever i.   

Større bevissthet
Det å snakke om det ut ifra et kristent perspektiv er ofte blitt tabubelagt, mener Foss. Han ser for seg at GuttogJente.no kan være en motstrøm til denne trenden.  

 – Vi håper på å få en enda større bevissthet rundt disse emnene i våre sammenhenger, og kanskje også at det blir et tema som er litt oftere på talerstolen eller agendaen enn det har vært tilfeller av tidligere, avslutter han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.