Fylkeslegen har fått svar om GuttogJente

I midten av januar skal klagen mot veiledningsnettstedet GuttogJente.no være ferdigbehandlet.

Som sambåndet.no meldte 26. november, har Fylkeslegen i Troms bedt om svar fra ekteparet Maren og Sven Weum på hvilken rolle de to helsearbeiderne har i fagrådet til det ImF-støttede nettstedet GuttogJente.no (se faktaboks). Fristen var satt til 18. desember.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått svar, men jeg vil ikke kommentere det nærmere nå, sier fylkeslege Svein Steinert til sambåndet.no.

Bakgrunnen er at styrelederen i Human-Etisk Forbund har sendt en klage og bedt Fylkeslegen vurdere om de to helsearbeiderne Maren og Sven Weum er i konflikt med helsepersonelloven gjennom sin deltakelse i fagrådet.

– Vi regner med å kunne avslutte denne saken i midten av januar neste år, sier Steinert.

Fylkeslegen vil ikke si noe nå om hvordan han vurderer innholdet i svarbrevet.

– Saken vil nå bli vurdert, framholder han.

Presisering om ansvar

Det Steinert likevel kan si, er at Fylkeslegen har merket seg at teksten på nettstedet er blitt endret, og at det blant annet er klargjort hvem som er ansvarlig for de svar som gis. Under «om oss» på nettstedet står det nå følgende:

Fagrådets rolle er å kvalitetssikre innholdet på nettsiden. Deres oppgave er å være en rådgiver for den daglige ledelsen av GuttogJente.no og bidra med faglig kompetanse. Svar på spørsmål blir gjennomgått av minst et medlem av fagrådet før publisering. Det er eierorganisasjonene representert ved styret som har det endelige ansvaret for alt som publiseres.

– Nå presiseres det altså at fagrådet kvalitetssikrer svarene, men at det er eierne som står ansvarlig for innholdet i svarene, påpeker Steinert.

– Kan du si noe om hvilken vekt dere legger på den presiseringen?

– Foreløpig ikke annet enn at vi har registrert det og tar det med i vurderingen. Men eierne har tydeligvis reflekter over hvordan oppgaven til fagrådet framstilles, sier fylkeslege Svein Steinert.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.