En hjelp til forbønn

Nytt hefte fra ImF-UNG gir ledere nødvendige råd i møte med unge leirdeltakere som søker samtale og forbønn.

Aud Karin, personalleder i ImF, forteller at hovedønsket med forbønnsheftet er å kvalitetssikre det viktige arbeidet som skjer på leir.

– Vi er opptatt av er hvordan vi kan unngå for tung belastning på lederne. Vi vil også unngå at deltakerne får «lette svar» eller blir overkjørt av ledere som har veldig lyst til å hjelpe, men som ender opp med å overta litt for mye av andres problem, sier hun.

Vanskelige situasjoner.
Med heftet ønsker en å imøtekomme både deltaker og leder. Den som søker forbønn skal bli møtt på en optimal, god måte, presiserer hun.

– Det er fantastisk at de som kommer til leir får mulighet til å sette ord på ting som er vanskelig i livet, enten det er i samtale eller i forbindelse med forbønn. Samtidig kan problemene være så store at de føles overveldende, og det skaper krevende situasjoner for de som faktisk er ledere, legger hun til.

Solveig Hosøy, vikarierende ungdomskonsulent i Nordhordland, er av samme oppfatning. Etter mange år på leir og andre sammenhenger med ungdommer, har hun sett en stadig større nød blant unge som kommer til forbønn.

– Det kan dreie seg om rus, vold i hjemmet og andre alvorlige temaer og samfunns-problemer som vi på leir ikke hadde noen kompetanse til å svare på, sier hun.

Som et resultat av disse problemene, opplevde de å miste en del mer erfarne lederne, som følte de kom til kort i slike situasjoner.

– Det ble rett og slett for problematisk for dem. Vi hadde ingenting å vise til, ikke noe hefte eller noen vi kunne ringe til for å få råd. Og da kom ønsket om å få til et hefte med noen enkle retningslinjer for oss som er ledere, sier hun.

– Skal slippe å grave seg ned
Heftet er tenkt å skulle være kort og lettlest for unge ledere, se fengende ut, og ha et innhold til hjelp og veiledning i forhold til vanskelige situasjoner.

– Det som går igjen i hele heftet, er at man skal søke hjelp hos hovedleder og ikke gå å bære på vanskelige ting selv, sier Solveig, og legger til at denne hjelpen på ingen måte vil gå utover taushetsplikten, som de tar veldig seriøst.

– Vi ønsker å være de første en kan stole på, og være til hjelp for de som søker forbønn. Men blir det for vanskelige ting, så skal de unge lederne slippe å bære på det og grave seg ned med det de er blitt fortalt. Det skal være mulig for de unge lederne å bearbeide ting.

Heftet kan lastes ned fra imf-ung.no eller bestilles fra ImF.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.