Spør folket – igjen
Denne gang ønsker ImF å finne folks kilder for troen.
– Det vi ønsker å finne ut er hvem eller hva som har hatt størst betydning for troen til de som i dag er voksne. Er det presten, pastoren, ungdomslederen, foreldrene, leirarbeidet, hendelser i livet – eller kanskje noe helt annet, sier Merete Åsebø Blindheim, konsulent for Jesus i hjemmet-satsingen i ImF.
Lite norske tall.
Tilsvarende undersøkelser er gjort i blant annet USA, men norske tall er mangelvare. De ferskeste tallene er over 25 år gamle.
– Det har skjedd mye i samfunnet og i kristen-Norge siden den gang, sier Blindheim, som ikke er kritisk til de amerikanske tallene.
– Vi har lært mye fra tallene vi har fra USA, men de er ikke norske. Vi som jobber med dette savner tall som sier noe om oss. Selv om mye er likt, så er det også store forskjeller på amerikansk og norsk kultur, sier hun.
ImF ved roret.
Undersøkelsen gjennomføres av NLA Høgskolen og er en såkalt kvantitativ undersøkelse. Målet er å få så mange som 1500 til å besvare spørsmålene, og de som skal spørres er folk som har vært i kontakt med ulike deler av barne- og ungdomsarbeid de siste 5-10 årene.
Initiativet til undersøkelsen kommer fra ImF, men flere andre organisasjoner er invitert til å være med. Hva undersøkelsen koster, ønsker ikke Blindheim å si så mye om, men hun mener uansett at det er vel anvendte penger.
Mer treffsikre.
– Vi bruker allerede penger på mye ulikt i misjonen. Med denne undersøkelsen vil vi finne ut om det vi gjør i dag er en god måte å arbeide på. Vi ønsker å bli mer treffsikre i arbeidet vårt. For vi vil at det vi holder på med skal være mer enn gode fritidstilbud. Vi vil at arbeidet vårt skal skape tro som de unge selv eier og som de kan ta med seg når de flytter ut hjemmefra.
– Da vil slike tall være til god hjelp for å fortelle oss om det vi gjør skaper varig frukt eller om vi må justere kursen for arbeidet, sier Blindheim.
Undersøkelsen vil være ferdig etter sommeren og blir presentert på Lev Livet konferansen, 20.-21. september i Sandnes.
Håper de husker å ta med Film&TV (media generelt) som en av faktorene som kan påvirke ganske sterkt…