Første gjenbruksbutikk i ImF

ImF Sør ble først ut i Indremisjonsforbundet med gjenbruksbutikk. ImF Gjenbruk på Vigeland er åpen hver lørdag.

– Det sto vel om lag 20 stykker i kø utenfor da vi slo døra opp klokka 10 2. november, forteller Frank Rott (avbildet på forsiden) fornøyd.

Butikken ligger om lag 100 meter fra den kjente rundkjøringen med fyr på. ImF sør leier et salgslokale på 190 kvadratmeter og et lager på 146 kvadrameter av huseier Lindesnes Bygg.

– Vi har foreløpig leid arealet for ett år, og så får vi se hvordan det går. Lørdag solgte vi for 7100 kroner, og det anser vi for å være en bra åpning. Nå regner vi med at ryktet går, og at salget vil øke framover, sier Rott.

Han er medlem av kretsstyret og har, sammen med kretsleder Torgeir Skrunes, foreløpig påtatt seg et hovedansvar for butikken. Rott forteller at det har vært snakket om gjenbruksbutikk i kretsen i bortimot fem år. Fra før har ImF Sør et stort loppemarked i august med mottakslokale på leirstedet Audnastrand. Dette lokalet blir imidlertid fort for lite, og etter endt loppemarked må en del ting kastes for å gi plass til nye. Det håper kretsen å unngå nå. Åpningstiden vil være lørdager fra 10 til 15 og med mulighet for folk til å levere varer eller å få dem hentet på torsdager.

– Alt skal skje på dugnad, og Torgeir har satt opp en turnusplan. Bare i løpet av første åpningsdagen meldte det seg fem frivillige, forteller Rott.

Første lørdagen fikk de blant annet fire tilhengerlass med varer, og den tilhengeren Frank Rott selv fikk til 60-årsdagen nylig, har vært flittig brukt, seinest den kvelden Sambåndet snakket med ham.

– Vi håper at dette skal gi oss gode inntekter til arbeidet i kretsen. Men folk trenger ikke bare komme for å kjøpe. Det blir anledning til en god drøs med gratis kaffi og kaker hver lørdag, lover Rott.

Han røper at bibelskolelærer Edvard Foss og kona hans er gode konsulenter. Er de i tvil om prissettingen av en vare, sender de bare et bilde til Edvard og får svar med eksakt beløp tilbake. Nå har for øvrig Frank Rott lagt inn bud på en prismaskin og håper å kunne få plass til både pris og ukenummer for innlevering på prislappen. Dersom en vare da har ligget litt for lenge, kan den settes ned til halv pris for å lette på utskiftningen av beholdningen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.