Ingvar Torsvik ikke Normisjon-sjef likevel

– Vi har en ulik forståelse av lederskapsrollen, sier styreleder Tormod Kleiven.

Ulik forståelse av lederskapsrollen i Normisjon var årsaken til at landsstyret i organisasjonen trakk konklusjonen om at forutsetningene ikke var til stede for at Ingvar Torsvik skulle overta som generalsekretær i Normisjon fra 1. januar 2014.

Det sier leder av landsstyret i Normisjon, Tormod Kleiven, til KPK etter at det onsdag ble kjent at Ingvar Torsvik, som i sommer ble ansatt som ny generalsekretær i Normisjon fra kommende årsskifte, likevel ikke kommer til å tiltre stillingen.

Kleiven presiserer at det ikke er snakk om manglende lederkompetanse hos Torsvik, men altså om ulik forståelse av hva lederskapsrollen i en misjonsorganisasjon som Normisjon, innebærer.

BAKGRUNN: Slutter før han starter

Torsvik har sagt opp sin stilling som kommunalsjef i Os kommune i Hordaland og kommer til å få en økonomisk kompensasjon fra Normisjon.

– En slik kompensasjon er en naturlig konsekvens av den beslutning landsstyret har tatt, og vi er enige om rammebetingelsene for den, sier Kleiven som ikke ønsker å si noe om omfanget av kompensasjonen.

– Landsstyret sier i en pressemelding at ansettelsesprosessen vil bli grundig evaluert. Gjorde dere en dårlig jobb?

– Vi mente vi gjorde en grundig og god jobb i selve ansettelsesprosessen og med å etterspørre nødvendige opplysninger. Men resultatet viser at vi åpenbart ikke har gjort en god nok jobb. Det plager meg, sier Kleiven.

Avtroppende generalsekretær Rolf Kjøde, som skulle sluttet ved årsskiftet, fortsetter som generalsekretær i tre måneder etter nyttår, slik at landsstyret får tid til å finne fram til løsninger på generalsekretær-spørsmålet både på kort og lang sikt. Kjøde er ansatt på NLA Høgskolen i Bergen fra høsten 2014 og skulle i første halvår 2014 etter planen ha permisjon fra Normisjon for å jobbe med et forskningsprosjekt. KPK

BAKGRUNN: Slutter før han starter

HVA MENER TORSVIK SELV? Avisen Vårt Land siterer på sin nettside fra det som oppgis å være en e-post fra Ingvar Torsvik til de ansatte i Normisjon og sentralstyret, sendt onsdag ettermiddag.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.