Uforbeholden unnskyldning

Landsstyret i Normisjon tar det fulle og hele ansvar for å ha opphevet ansettelsesavtalen med Ingvar Torsvik som ny generalsekretær i Normisjon, og betaler Torsvik økonomisk kompensasjon og oppreisingserstatning.

Dette ble kjent gjennom en pressemelding fredag formiddag.

I begynnelsen av juli i fjor ble det offentliggjort at Ingvar Torsvik hadde takket ja til å bli ny generalsekretær i Normisjon etter Rolf Kjøde, som hadde gitt beskjed om at han ville gå av ved årsskiftet 2013-2014. Midt i desember ble det imidlertid kjent at Torsvik ikke fikk tiltre stillingen.

INGENTING SKJULT
I pressemeldingen heter det at ansettelsen av Torsvik fant sted etter grundige intervjuer, analyser og innhenting av referanser. Landsstyret konkluderte enstemmig med at Ingvar Torsvik oppfylte de kriterier landsstyret hadde satt for stillingen som generalsekretær, herunder oppfyllelsen av lederskapsrollen – noe også rekrutteringsfirmaet støttet. Torsvik har verken under eller etter ansettelsen holdt tilbake eller skjult forhold som har betydning for stillingen, heter det i pressemeldingen.

Et intervju avisa Dagen hadde med Torsvik i høst, der han ble blant annet ble spurt om sitt syn på enkelte samlivsetiske spørsmål, vakte noe uro i Normisjonskretser. Landsstyret presiserer imidlertid i pressemeldingen at opphevelsen av ansettelsesavtalen ikke var begrunnet i en enkelt sak eller i spørsmål innen samlivsetikk eller andre læremessige spørsmål. Torsvik har gitt sin tilslutning til det Normisjon står for på disse områdene og til Normisjons verdidokument i sin helhet.

BEKLAGER BELASTNINGEN
Opphevelsen er heller ikke begrunnet i forhold som vedrører Torsviks integritet eller personlige forhold.

I pressemeldingen heter det at Normisjon ikke er i tvil om at Torsvik ville kunne utføre tunge og krevende organisasjonsmessige prosesser innad i organisasjonen.  «Bakgrunnen for opphevelsen av ansettelsesavtalen skyldes forhold i Normisjon, som Normisjon må ta ansvar for, og som Torsvik ikke kan bebreides for», går det fram av pressemeldingen.

Landsstyret beklager sterkt den belastningen saken har medført for Torsvik. Landsstyret tar det hele og fulle ansvar for opphevelsen av ansettelsesforholdet med Torsvik. Som følge av dette utbetaler Normisjon en økonomisk kompensasjon for tapt inntekt og oppreisingserstatning til Torsvik, samt dekker Torsviks advokatkostnader til saken.

Normisjon har gitt Torsvik en uforbeholden unnskyldning for måten Normisjon har håndtert denne saken på. Torsvik har akseptert unnskyldningen, og ønsker Normisjon lykke til i fortsettelsen, heter det til slutt i pressemeldingen.

Landsstyreleder Tormod Kleiven sier på spørsmål fra KPK at partene er enige om ikke å gå ut med detaljer i avtalen ut over det som står i pressemeldingen. KPK

LES OGSÅ:
Torsvik ikke sjef likevel
* Slutter før han starter
* Kommentar: Torsvik i saken

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.