Nytt navn i ny stue

"Kveldsåpent" samler fulle hus på Lyngdal bibelcamp

LYNGDAL: – Vi ønsker ikke at dette skal være et nytt møte, sier Johan Halsne, kveldens vert under Kveldsåpent på Lyngdal Bibelcamp. Sammen med kona Aud, og Anne og Erik Furnes, har han ansvar for å fylle kveldstimen med passe lett stemning.

For mens B-tweenerne løper rundt på plenen utenfor og ungdommen venter på at deres møte skal begynne, har de med litt mer gråmanke i luggen søkt inn i peisetuen til kaffe, twist og god stemning.

LETT STEMNING
Tilbudet er ikke nytt. Det har vært der noen år – da under navnet 55+. Nå har det skiftet ham og fått overskriften Kveldsåpent og flyttet fra klasserommet i høyden til peisestuen en etasje lenger ned. Dermed har aldersspennet blitt større, og blant de drøyt femti personene som har funnet vegen til peisestuen denne kvelden, finnes både pensjonister og 40-åringer.

– Programmet varierer fra kveld til kveld og fra uke til uke. Det avhenger litt av hvem som har ansvaret. Men vi som er her nå, prøver å få til en miks av god stemning. Det skal være et tilbud til alle som ikke er klare for å søke ned til campingvognen sånn rett etter møtet, men heller vil være en del av et litt større fellesskap, sier Johan Halsne.

LYKKES
Skal man dømme ut i fra lydnivået i rommet, har de lykkes. Latteren sitter løst, sangen har god lyd, og engasjementet er stort når Erik Furnes drar i gang kveldens Bit-for-bit-konkurranse. Damene mot mennene kappes om å gjenkjenne bilder av både gjenstander og ImF-kjendiser som gradvis avdekkes på veggen.

Engasjementet fra salen er ikke mindre når Erik Furnes, som en av kveldens gjester, intervjues om livet som generalsekretær.

– Vi ser at Gud utruster nye mennesker. Vi ser unge mennesker reiser seg og sier, «her er jeg». Det er stort å oppleve mange unge mennesker som ønsker seg inn i tjeneste, sier han om hva som gir mest glede i jobben som generalsekretær.

Og når Johan Halsne litt senere takker av for kvelden, betyr ikke det at kvelden er slutt. Mange blir fortsatt sittende i god drøs en god stund etter dette. For som de sier flere av dem som Sambåndet snakket med: dette er kjekt, dette trenger vi. Men enda kjekkere er det at ungdommen holder ut lenger enn oss på sine møter.

kveldsaapent 1

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.