På telemark i Østerrike

Nylig var tre elever og en inspektør ved Framnes kristne vidaregåande skule på samling for telemarkskjørere i Østerrike.

I uke 40 var over 50 telemarkskjørere samlet til en fartsfylt samling i Hintertux, Østerrike. Deriblant Eirin Venås, Agnes Backer Oppebøen, Helene Gismervik og Odd Inge Austevoll fra Framnes kristne vidaregåande skule, som eies av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden.

Denne tradisjonsrike samlingen markerer på mange måter starten på skisesongen for telemarkskjørerne. Her samles landslag, regioner, klubber og foreldre til en uke med skikjøring og barmarkstrening.

– Det er alltid hyggelig å se nye ansikter på samling med telemarkski, spesielt når de viser så stor iver og skiferdigheter som disse tre jentene, sier sportssjef Jo Mork.

– Vi har det gøy og lærer masse på denne samlingen, sier Eirin Venås og Helene Gismervik.

Odd Inge Austevoll er til daglig inspektør på Framnes, men har mange roller i telemarkmiljøet: bussjåfør, reiseleder, trener, tidtakersjef på World-Cup og VM, regelansvarlig i Norges Skiforbund, medlem av regelkommiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), portdommersjef og jobbing med utvikling av portdømmingen.

– Vi hadde flotte dager på ski, sier Austevoll til sambåndet.no.

Han forteller at sportssjef og landslagstrenar Jo Mork besøker skolen hver vinter, sammen med tidligere verdensener Sigrid Rykhus, for å kurse lærerne og undervise elevene.

De tre jentene som var med på turen til Østerrike, skal kjøre norgescuprenn denne vinteren.

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.